Julkaistu 
Martti Heikkinen

Piispa Jari Jolkkonen: "Lieksan seurakunta on toimiva ja hyvin hoidettu erämaakaupungin seurakunta."

Elina Vitri ja vuoden ikäinen Vilja-tytär tapasivat piispa Jari Jolkkosen Lieksan kirkossa viime perjantaina. Martti Heikkinen Elina Vitri ja vuoden ikäinen Vilja-tytär tapasivat piispa Jari Jolkkosen Lieksan kirkossa viime perjantaina.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen antaa Lieksan seurakunnalle kiitosta niin taloudenpidosta kuin hengellisestä elämästäkin. Jolkkonen toimitti Lieksan seurakuntaa koskevan piispantarkastuksen viime viikonloppuna.

- Tarkastuksessa on selvitetty huolellisesti seurakunnan talouden ja hallinnon tilanne. Yhteenvetona voi sanoa, että taloutta on hoidettu suunnitelmallisesti ja hyvin, olosuhteisiin nähden suorastaan erinomaisesti. Vaikka piispantarkastus ei kata täydellisesti kaikkia yksityiskohtia, se on kuitenkin suhteellisen perusteellinen läpivalaisu, joka eri osa-alueineen antaa luotettavan ja kattavan yleiskuvan seurakunnan tilasta. Lieksan seurakunta on toimiva ja hyvin hoidettu erämaakaupungin seurakunta, Jolkkonen sanoo.

Seurakunnan tekemä hengellinen työ on Jolkkosen mukaan kaiken ydin. Hän pitää sitä Lieksan seurakunnan osalta hyvänä.

- Saamani käsityksen mukaan jumalanpalveluselämä on vireää ja vahvaa. Erityisen iloinen olen uusista jumalanpalvelusryhmistä. Ne vaativat työntekijöiltä vähän uutta ajattelua, mutta muualla ne ovat kantaneet niin vahvaa hedelmää, että vaiva kannattaa.

Koko juttu piispantarkastuksesta Lieksan Lehdessä 30.10.

Kommentoi

Hae sivuilta