Julkaistu 
Varpu Strengell

Porokylän Leipomolle uusi omistaja

Timo Väänänen (vas.) toimii tulevina vuosina uuden toimitusjohtajan Erik Kärjen taustatukena. Varpu Strengell Timo Väänänen (vas.) toimii tulevina vuosina uuden toimitusjohtajan Erik Kärjen taustatukena.

Porokylän Leipomo vaihtoi omistajaa lokakuun viimeisenä päivänä. Uusi toimitusjohtaja on yrityksen talousjohtajana viimeiset kuusi vuotta työskennellyt Erik Kärki. Vuodesta 2006 yritystä luotsannut Timo Väänänen jatkaa hallituksen jäsenenä ja Erik Kärjen taustatukena yrityksessä seuraavat kaksi vuotta.
- Siirrän omaa osaamistani ja sitä tärkeää hiljaista tietoa eteenpäin, Väänänen luonnehtii rooliaan.
Yrittäjyys on ollut Kärjelle pitkän tähtäimen haave. Uuden yrityksen perustaminen ja kasvattaminen vaatii valtavasti työtä, joten yrityskauppa oli hyvä tie tavoitteeseen.
- Tämä on lähellä sydäntä ja tuntui hyvältä.
Yrityskaupasta on keskusteltu jo hyvä tovi. Todenteolla se alkoi konkretisoitua viime kesänä.
- Toki alusta asti, kun Erik tuli tähän mukaan vähemmistöosakkaaksi, tämä on ollut se mahdollisuus. On iso juttu, että jatkaja tuli omalta paikkakunnalta ja on sitoutunut toimimaan Lieksassa ja Nurmeksessa, Väänänen sanoo.
Porokylän Leipomon on vuonna 1983 perustanut Erik Kärjen isä Eero Kärki. Hän toimii nyt yrityksen hallituksen puheenjohtajana. Porokylän Leipomon liikevaihto oli viime vuonna noin 17 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Hae sivuilta