Julkaistu 
Martti Heikkinen

Tanja Turunen astuu miehisiin saappaisiin Lieksan Teatterin Jäniksen vuosi -näytelmässä

Kai Paavilainen ohjaa Lieksan Teatterin Jäniksen vuosi -näytelmän. Pääroolissa nähdään Tanja Turunen. Martti Heikkinen Kai Paavilainen ohjaa Lieksan Teatterin Jäniksen vuosi -näytelmän. Pääroolissa nähdään Tanja Turunen.

Lieksan Teatteri on pestannut Arto Paasilinnan klassikkoromaanin pohjalta tehdyn Jäniksen vuosi -näytelmän päärooliin ennakkoluulottomasti miehen sijasta naisen. Toimittaja Kaarlo Vatasen roolissa nähdään Tanja Turunen. Näytelmän ohjaavan Kai Paavilaisen mielestä Turunen sopii loistavasti näytelmän päärooliin.

- Ilman muuta Vatasta voi esittää myös nainen. Tanjalla on rooliin tarvittavaa ”munaa”. Se on piirre, jonka aistii hänen mentyä sisään rooliinsa. Olin kiinnostunut yhteistyöstä Tanjan kanssa jo ohjaamani Maan veri -näytelmän aikaan, mutta silloin se ei onnistunut. Tanjan valinta Vataseksi on vahvistunut harjoitusten aikana ja olen edelleen tyytyväinen ratkaisuun, Kai Paavilainen sanoo.

Jäniksen vuosi nähdään Lieksassa Panu Raipion vuonna 2007 valmistuneen dramatisoinnin pohjalta. Näytelmän ennakkonäytös on Lieksan kulttuurikeskuksen Brahe-salissa lauantaina ja varsinainen ensi-ilta sunnuntaina.

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 15.11.

Kommentoi

Hae sivuilta