Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Lieksan kirkkovaltuuston nuoret edustajat haluavat kaikki mukaan seurakunnan toimintaan

Anette Ahvenainen ja Tero Kiiskinen valittiin Lieksan seurakunnan kirkkovaltuustoon seuraaksi nelivuotiskaudeksi. Martti Heikkinen Anette Ahvenainen ja Tero Kiiskinen valittiin Lieksan seurakunnan kirkkovaltuustoon seuraaksi nelivuotiskaudeksi.

Lieksan seurakuntavaalien ääniharava Tero Kiiskinen (32) ja uuden kirkkovaltuuston kuopus Anette Ahvenainen (29) haluavat kaikki mukaan oman seurakunnan toimintaan. Tero Kiiskinen keräsi eniten ääniä, yhteensä 87 ääntä, sunnuntaina pidetyissä Lieksan seurakuntavaaleissa. Keskustan ryhmän listalla neljättä kertaa ehdokkaana ollut Kiiskinen toimii kirkkovaltuuston puheenjohtajana, mutta ei usko sen vaikuttaneen äänimääräänsä.

- Työskentelen myös asiakkuusneuvojana, olen kaupunginvaltuutettu, tunnen eri harrastusryhmien kautta paljon ihmisiä ja ihmiset tuntevat minut. En ole se kaikkein hiljaisin kaveri, ehkä siksi minuun on helppo tutustua ja tulla juttusille. Se lienee suurin syy saamiini ääniin, Tero Kiiskinen kertoo.

Kiiskisen vuonna 2015 alkanut pesti kirkkovaltuuston puheenjohtajana päättyy vuodenvaihteessa.

- Haluan jatkaa puheenjohtajana, mikäli se minulle edelleen suodaan. Tehtävä on ollut mielenkiintoinen ja sujunut hyvin. Lisäksi meillä on hyvä ja hyvin toimiva seurakunta, jonka talous on kunnossa, Kiiskinen sanoo.

Anette Ahvenainen lähti Keskustan ryhmän ehdokkaaksi Kiiskisen houkuttelemana.

- Ollaan työkavereita ja Tero pyysi minua ehdokkaaksi. Olen todella yllättynyt, että pääsin läpi. Hyvillä mielin ollaan, Ahvenainen iloitsee.

Hän kertoo olleensa pienestä pitäen mukana Lieksan seurakunnan toiminnassa ja kokee sen edelleen tärkeäksi osaksi elämäänsä.

- Se on aina ollut läsnä elämässäni. Seurakunta tekee hyvää työtä lapsiperheiden ja nuorten hyväksi sekä tietysti muidenkin ihmisten. Tavoitteena on, että kaikki seurakuntalaiset tulisivat entistä enemmän mukaan yhteiseen toimintaan ja tapahtumiin. Kynnys on pidettävä matalana, Ahvenainen sanoo.

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 20.11.

Kommentoi

Hae sivuilta