Julkaistu 
Harri Ronkainen

Anaika Wood Groupilla jätti-investoinnit Lieksassa

Lajittelu- ja paketointilaitoksen rakennustyöt ovat jo pitkällä kuten Lieksa Timber Oy:n paikallisjohtaja Juha Kierikka näyttää. Harri Ronkainen Lajittelu- ja paketointilaitoksen rakennustyöt ovat jo pitkällä kuten Lieksa Timber Oy:n paikallisjohtaja Juha Kierikka näyttää.

Anaika Wood Group Oy rakentaa Lieksan Tuomikoskentien teollisuusalueelle sahan sekä sahatavaran lajittelu- ja paketointilaitoksen, mikä synnyttää Lieksaan uusia työpaikkoja.

- Honkarakenteen entistä aluetta on tarkoitus kehittää vaiheittain, jotta saadaan siitä hyvä, kompakti alue, toteaa toimitusjohtaja Markku Maukonen.
Anaikan investointiohjelma on mittava.

- Lopullista kustannusarviota ei vielä ole, Maukonen toteaa.
Sahatavara tulee uudelle lajittelu- ja paketointilaitokselle Lieksa Timber Oy:ltä. Lisäksi sahatavaraa tulee sinne tietysti uudelta sahalta sen valmistuttua.
Lieksassa valmistettuja tuotteita kuljetetaan jatkojalostettaviksi Anaika Wood Groupin muille tuotantolaitoksille höylätavaraksi ja liimapuuksi. Anaikan jalostuslaitokset sijaitsevat Joensuun Kiihtelysvaarassa ja Toivakassa.
Lieksa Timber Oy ja Anaika Lieksa Oy fuusioituvat ensi vuoden alusta lähtien Anaika Lieksa Timber Oy:ksi. Se on Anaika Wood Groupin 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö.

Lue lisää Anaikan investoinneista Lieksassa torstain 22.11. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta