Julkaistu 
Harri Ronkainen, Marja Mölsä

Susi jolkotteli päiväkodin lähellä

Susihavaintoja ja -vahinkoja on odotettavissa jatkossakin, sillä susikanta on kasvussa. Asko Kettunen Susihavaintoja ja -vahinkoja on odotettavissa jatkossakin, sillä susikanta on kasvussa.

Susi liikuskeli Rauhalassa Oravatiellä sijaitsevan omakotitalon pihalla lokakuun lopulla. Eläin tallentui kiinteistönomistajan riistakamerakuvaan. Hänen talonsa lähistöllä sijaitsee päiväkoti Orava.

- Kyllähän se huolestuttaa, kun näin keskustassa tällaiset pedot liikkuvat, Oravatien asukas kertoo.
Tällä viikolla susia on nähty Kylänlahdessa ja Märäjälahdella. Susi on tappanut ainakin kaksi koiraa tänä syksynä Lieksassa.
Susikanta on kasvamaan päin.

- Susikanta oli pari vuotta kohtuullinen, mutta nyt näyttää siltä, että ongelmia alkaa tulla, sanoo Suomen metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Antti Kuivalainen.
Luonnonvarakeskuksen (Luke) mukaan susikanta on tällä hetkellä noin 50 prosenttia suurempi, kuin se oli vielä maaliskuussa, mikä johtuu pääasiassa keväällä syntyneistä pennuista.

 - Susien lukumäärä koko maassa on marraskuussa 90 prosentin todennäköisyydellä 228–311 ja kannan painopiste on läntisessä Suomessa, kertoo Luken erikoistutkija Samu Mäntyniemi.

Lue lisää susitilanteesta torstain 29.11. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta