Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lieksa juhli itsenäisyyttä musiikin voimalla, vuoden 2018 taidepalkinto Reino Kuivalaiselle

Maamme-laulu kajahti komeasti itseänäisyyspäiväjuhlan päätteeksi Brahe-salissa. Marja Mölsä Maamme-laulu kajahti komeasti itseänäisyyspäiväjuhlan päätteeksi Brahe-salissa.

Lieksa juhli itsenäisyyspäivää musiikin voimalla kulttuurikeskuksen Brahe-salissa tänään iltapäivällä. Kaupungin järjestämässä perinteisessä juhlassa esiintyivät Lieksan Nuorisopuhallinorkesteri ja Puhallinorkesteri Pielinen sekä Lieksan Nuorisojouset.

Juhlapuheessa Lieksan hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen otti esille muun muassa käsitteen itsemääräämisoikeus, jota hän luonnehti itsenäisyyden keskeisimmäksi ajatukseksi.
- Meillä on mahdollisuus itse päättää taloudestamme, politiikastamme ja maamme asemasta kansainvälisessä yhteisössä.

Lieksan nuorisovaltuuston puheenjohtajan Henny Ahtialan videotervehdys opintomatkalta Saksasta ei sen sijaan onnistunut, vaan kansalaisopiston rehtori Asko Saarelainen luki sen.
- On hienoa olla suomalainen ja vapaa nuori. Saamme matkustaa ja elää rauhassa ilman pelkoa.

Yleisön joukossa istunut Osmo Kukkonen juhlii itsenäisyyspäivää erityisellä hartaudella. Hän on onnellinen siitä, että Suomi on turvallinen maa.
- Kynttilät sytytetään ja seurataan Linnan juhlia, hän sanoi.

Juhlan yhteydessä luovutettiin Lieksan kaupungin vuoden 2018 taidepalkinto vuonislahtelaiselle Reino Kuivalaiselle. Asko Saarelainen luonnehti Kuivalaista myhäileväksi ja sitkeäksi kulttuuritoimijaksi. Kuivalainen sanoi, että paikallisen kulttuurityön ydin on saada parempi ympäristö paikallisten toimijoiden voimin. Taidepalkinnon suuruus on tuhat euroa.

Lue koko juttu tiistain 11.12. Lieksan Lehdestä.

 

Kommentoi

Hae sivuilta