Julkaistu 
Harri Ronkainen

Hallinto-oikeus hylkäsi Kaarisilta-valituksen

Seija Kiiskinen ylitti Lieksanjoen Kaarisillan kautta perjantaina. Harri Ronkainen Seija Kiiskinen ylitti Lieksanjoen Kaarisillan kautta perjantaina.

Hallinto-oikeus on hylännyt valituksen, joka koskee Lieksan kaupunginvaltuuston päätöstä Lieksanjoen sillan suunnittelun jatkamisesta kokonaan uuden sillan vaihtoehdon pohjalta. Toinen vaihtoehto olisi ollut nykyisen Kaarisillan korjaaminen.
Valittajat vaativat, että kaupungin tulee tehdä asiasta uusi päätös, jossa on otettu huomioon muun muassa Museoviraston lausunto. Hallinto-oikeuden mukaan valtuuston päätös on hallintolain edellyttämällä tavalla perusteltu, eikä se syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

- Valtuusto on voinut sille kuuluvan harkintavallan nojalla ja rajoissa ottaa asian päätettäväkseen ilman, että sillan suojelun tarvetta tai edellytyksiä on enemmälti selvitetty, hallinto-oikeus toteaa.
Valituskirjelmän ensimmäisen allekirjoittajan Irma Nykäsen mukaan hallinto-oikeuden päätökseen ei lähdetä hakemaan muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta asia ei ole silti vielä loppuun käsitelty. Museovirasto teki Kaarisillasta suojeluesityksen ELY-keskukselle, joka hylkäsi sen. Museovirasto on valittanut päätöksestä.

- Asia on ympäristöministeriön "hanskassa", Nykänen sanoo.

Lue lisää Kaarisillasta tiistain 11.12. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta