Julkaistu 
Varpu Strengell

Lintu sinisen kantaesitys Monola-juhlaviikolla

Elli Oinonen-Edén toimii Monola-seuran puheenjohtajana ja Jussi Makkonen Monola-juhlaviikon taiteellisena johtajana. Varpu Strengell Elli Oinonen-Edén toimii Monola-seuran puheenjohtajana ja Jussi Makkonen Monola-juhlaviikon taiteellisena johtajana.

Ensi kesän Monola-juhlaviikolla kuullaan jälleen kantaesitys, kun Jonne Valtosen Zacharias Topeliuksen satuun perustuva sävellys Lintu sininen esitetään Lieksassa. Joensuun kaupunginorkesteri solisteina konsertissa esiintyvät Monola-juhlaviikon taiteellinen johtaja, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian.

Juhlaviikon teemana on Koli. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 110 vuotta Jean Sibeliuksen vierailusta Kolille. Tuo vierailu inspiroi Sibeliusta hänen säveltäessään neljännen sinfoniansa. Myös Sibeliuksen neljäs sinfonia kuullaan ensi kesänä Monola-juhlaviikolla Joensuun kaupunginorkesterin esittämänä. Lisäksi juhlaviikolla järjestetään muun muassa opastettuja veneretkiä Monolan aitalle, lukuisia konsertteja ja gaalaillallinen.

Monola-juhlaviikon järjestävä Monola-seura jatkaa matkailun ja kulttuurin edistämistä Pielisen Karjalassa kehittämällä Monola-konseptiin liittyviä tapahtumia. Tavoitteena on konseptin jatkokehittäminen, markkinointi sekä näkyvyyden lisääminen niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Kehittämistyön tukena on Monola maailmalle – toiminnan kehittäminen ja markkinointi -hanke.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 11.12.

Kommentoi

Hae sivuilta