Julkaistu    |  Päivitetty 

Lieksan Urheilupuiston ensilumenlatu kerää hiihtäjiä letkoiksi asti

Johanna Oinonen (vas.), Ritva Oinonen, Erkki Oinonen ja Kari Pehkonen sivakoivat ensilumenladulla tiistaiaamupäivällä. Martti Heikkinen Johanna Oinonen (vas.), Ritva Oinonen, Erkki Oinonen ja Kari Pehkonen sivakoivat ensilumenladulla tiistaiaamupäivällä.

Lieksanjokea reunustava ensilumenlatu on otettu innokkaasti vastaan hiihdon harrastajien keskuudessa. Vaikka säilötystä lumesta tehdyllä hiihtoladulla on pituutta vain reilut 800 metriä suuntaansa, ladulla riitti paljon hiihtäjiä esimerkiksi tiistaina aamupäivällä.

-  Latu on todella hyvässä kunnossa ja sukset luistavat hyvin. Kuudesti hiihdän ladun päästä päähän, joten yhteensä siitä tulee noin kymppi, kertoi tälle talvelle jo 40 hiihtokilometriä sivakoinut Kari Pehkonen.

Luistelutyylillä edennyt Pehkonen myöntää, että pidemmän päälle saman reitin tahkoaminen on vähän tylsää, mutta hiihtämisestä tuleva hyvä mieli piristää.

- Tuolla Partalanmäen hoivakodin kohdalla pääsee vetämään ylämäkeen, joten kyllä siellä saa kivasti sykkeen nousemaan. Kyllä tämä minulle kelpaa, Pehkonen vakuutti.

Samaa mieltä olivat Pehkosen kannoilla kääntöpaikalle hiihtäneet Ritva ja Erkki Oinonen.

- En tykkää juoksemisesta, mutta hiihto tekee hyvää nivelille. Asutaan tuossa joen toisella puolella. Vielä ei päästy suksilla yli, kun jää ei kanna, mutta ehkä vielä talven aikana. Hyvä latu tämä on ja parempi kuin ei mitään, 30 kilometriä toistaiseksi tälle talvelle perinteisellä tyylillä hiihtänyt Erkki Oinonen tuumasi.

- Kiitokset vaan kaupungille, kun teki tämän ladun hiihtäjien iloksi, Ritva Oinonen sanoi.

Koko juttu Lieksan Lehdessä 13.12.

Kommentoi

Hae sivuilta