Julkaistu 
Harri Ronkainen

Pappilanluhdan kosteikolle maailmanlaajuinen tunnustus

Kävelysiltaa pitkin on esteetön kulku Pappilanluhdan lintutornille, Pokron Pisalle, josta voi jatkaa matkaa pitkospuista ja sorapintaista polkua pitkin eteenpäin. Harri Ronkainen Kävelysiltaa pitkin on esteetön kulku Pappilanluhdan lintutornille, Pokron Pisalle, josta voi jatkaa matkaa pitkospuista ja sorapintaista polkua pitkin eteenpäin.

Lieksan Pappilanluhta oli mukana Suomen riistakeskuksen hallinnoimassa Kotiseutukosteikko Life+ -hankkeessa. Se on palkittu kansainvälisen riistansuojeluneuvoston CIC Markhor -palkinnolla, joka saatiin nyt ensimmäisen kerran Eurooppaan.
Maailmanlaajuisen tunnustuksen saaneessa hankkeessa kunnostettiin tai perustettiin 48 mallikosteikkoa, joiden yhteispinta-ala oli noin 340 hehtaaria. Pappilanluhta on 14 hehtaarin suuruinen.

- Arkiluonnon kosteikkojen kunnostaminen, perustaminen ja hoito ovat luonnonhoitoa parhaimmillaan, kehuu riistakeskuksen riistatalouspäällikkö Jarkko Nurmi.
Pappilanluhdan kosteikon tavoitteena on lisätä vesilintujen elinympäristöä ja luonnon monimuotoisuutta sekä tarjota lintuharrastajille ja muille luonnossa liikkujille mahdollisuus tarkkailla kosteikolla viihtyviä eläinlajeja. Hankkeen osuus Pappilanluhdan suunnittelusta ja rahoituksesta oli 11 100 euroa. Loppurahoituksesta vastasi Lieksan kaupunki omana työnä.

Kommentoi

Hae sivuilta