Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Kemijoki upottaa "Aaltoon" viisi miljoonaa euroa

Työnsuunnittelija Mikko Arola Lieksankosken voimalaitoksen käytöstä ja kunnossapidosta vastaavasta Maintpartner Oy:stä seuraa ykköskoneiston peruskorjauksen etenemistä. Harri Ronkainen Työnsuunnittelija Mikko Arola Lieksankosken voimalaitoksen käytöstä ja kunnossapidosta vastaavasta Maintpartner Oy:stä seuraa ykköskoneiston peruskorjauksen etenemistä.

Kemijoki Oy:n Lieksankosken voimalaitoksen ykköskoneiston peruskorjaus maksaa noin viisi miljoonaa euroa. Projektipäällikkö Jouko Kangas aikatauluttaa, että se otetaan tuotannolliseen toimintaan 12.4.
Ykköskoneiston peruskorjaus alkoi voimalaitoksen yli miljoona euroa maksaneen julkisivuremontin päättymisen jälkeen viime marraskuussa. Remontit ovat osa Kemijoki Oy:n investointiohjelmaa, jolla varmistetaan kotimaisen vesivoiman saatavuus ja käyttövarmuus myös tulevaisuudessa.

- Kun laitoksen toisen vesivoimakoneiston peruskorjaus saadaan ensi keväänä päätökseen, Lieksankoskella on erinomaiset ja arvokkaat puitteet tuottaa ilmastonmuutoksen hillintää tukevaa vesisähköä. Vesivoimalla on merkittävä rooli uusiutuvan ja päästöttömän energian tuotannossa, korostaa Kemijoki Oy:n johtaja Heikki Kusmin.
Alvar Aallon suunnittelemassa ja vuonna 1960 valmistuneessa Lieksankosken voimalaitoksessa on ykkös- ja kakkoskoneisto. Jälkimmäinen on peruskorjattu jo aikaisemmin. Koneistojen peruskorjaukset nostavat voimalaitoksen energiatehokkuutta, ympäristöystävällisyyttä ja käyttöturvallisuutta.

Lue lisää Lieksankosken voimalaitoksesta torstain 10.1. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta