Julkaistu 
Harri Ronkainen

Yrityksiä joutuu lopettamaan toimintansa jatkajien puutteessa

Risto Eskelisen yritys RHS-Metalli Oy on myytävänä. Harri Ronkainen Risto Eskelisen yritys RHS-Metalli Oy on myytävänä.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n JATKIS-hankkeella etsitään jatkajia yrityksiin. Hankkeelle on tarvetta, sillä seuraavien kahden vuoden kuluessa eläkeiän Lieksassa on saavuttamassa noin sata yrittäjää.

- Tietojemme mukaan noin kymmenessä lieksalaisessa yrityksessä vaihtui omistaja viime vuonna. Toteutuneiden yrityskauppojen määrä on pysynyt suurin piirtein samana jo useita vuosia. Jatkajan puuttuessa toimintansa lopettaneiden yritysten määrä on myös suuri, selvittää hankkeessa mukana olevan Lieksan Kehitys Oy LieKen yritysneuvoja Marja Hietala.
Pohjoiskarjalaisten myytävien yritysten kauppapaikassa, Osuva-yrityspörssissä, on tällä hetkellä kymmenen lieksalaista yritystä. Näistä julkisesti, omalla nimellään myynti-ilmoituksen ovat julkaisseet Lieksan RHS-Metalli Oy, Koneva Oy, Halitex Oy ja Raunin majat.
Hietala huomauttaa, että kaikki jatkajaa etsivät yritykset eivät ole pörssissä.

- Näitä niin sanotussa ”hiljaisessa” myynnissä olevia on huomattavasti enemmän. Syynä voi olla esimerkiksi, että mahdollinen jatkaja on jo tiedossa tai myyntiin valmistautuminen on vielä kesken, Hietala toteaa.

Lue lisää aiheesta torstain 17.1. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta