Julkaistu 
Martti Heikkinen

3 000 Ostan Lieksasta -nappia jakoon! Lieksan Lehden 65-vuotisjuhlakampanja muistuttaa omalta seudulta ostamisen tärkeydestä

Marja Mölsä (vas.) luovutti ensimmäiset Ostan Lieksasta -napit Anu Haapalaiselle, Taisto Lehikoiselle ja Jarkko Määttäselle. Martti Heikkinen Marja Mölsä (vas.) luovutti ensimmäiset Ostan Lieksasta -napit Anu Haapalaiselle, Taisto Lehikoiselle ja Jarkko Määttäselle.

Tänä vuonna 65 vuotta täyttävä Lieksan Lehti on käynnistänyt Lupausnappi-kampajan, jonka tarkoituksena on muistuttaa omalta seudulta ostamisen tärkeydestä. Lehden tavoitteena on jakaa kuluvan vuoden aikana peräti 3 000 Ostan Lieksasta -rintanappia.
– Kampanjan myötä haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, miten tärkeää on hankkia tuotteet ja palvelut omalta paikkakunnalta, sanoo Lieksan Lehden päätoimittaja Marja Mölsä.
Mölsän mukaan on äärimmäisen tärkeää tiedostaa se, että sitä mukaa kun tuotteiden ja palvelujen hankintaa karkaa muualle, se vaikuttaa myös paikallisten palvelujen tarjontaan.
– Liian moni yritys on joutunut sulkemaan ovensa kysynnän puutteessa. Tämä kehitys on todella huolestuttavaa. Ja mikä tärkeintä, jokainen lieksalainen voi vaikuttaa siihen, että tämä negatiivinen kehitys ei jatku. Jokainen Lieksassa tehty ostos on merkittävä signaali paikalliselle elinkeinoelämälle, Mölsä muistuttaa.

Kampanjan ensimmäiset napit luovutettiin Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttäselle, Lieksan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Taisto Lehikoiselle ja Lieksan Naisyrittäjät ry:n puheenjohtaja Anu Haapalaiselle. He lähtivät mukaan kampanjaan hyvillä mielin.
Verkkokaupan kasvu on Määttäsen mukaan valtakunnallinen ja kansainvälinen ongelma, jonka puristuksessa pienet kauppaliikkeet ovat joutuneet ahdinkoon.
– Verkkokaupan yleistyminen tarkoittaa paikallisen ostamisen vähentymistä. Se voi pahimmillaan johtaa liikkeiden ja palveluiden katoamiseen omalta paikkakunnalta. Siksi on tärkeä tukea paikallisia yrittäjiä ja elinkeinoelämää, Määttänen sanoo.
Lupausnappi-kampanja saa kaupunginjohtajalta varauksettoman tuen.
– Oikein hyvä kampanja. On hienoa, että Lieksan Lehti ottaa tärkeän asian tällä tavoin esille. Toivottavasti ihmiset kiinnittävät entistä enemmän huomiota siihen, miten hyvä ja monipuolinen palvelutarjonta Lieksasta löytyy. Olen itsekin yllättynyt siitä monta kertaa, Jarkko Määttänen myöntää.
Hän nostaa esimerkiksi viime joulun lahjahankinnat läheisilleen.
– Kaikki joululahjat löytyivät lieksalaisista liikkeistä. Sen perusteella on helppo luvata, että jatkossakin ostan tuotteita ja palveluita omalta paikkakunnalta Lieksasta, Määttänen sanoo.

Taisto Lehikoinen toivoo, että lieksalaiset ottavat kampanjan sankoin joukoin omakseen.
– Lieksasta löytyy runsaasti hyviä ja monipuolisia palveluita joita hyödyntävät myös nurmeslaiset, juukalaiset, kuhmolaiset sekä Enossa ja Uimaharjussa asuvat ihmiset. Tämäntyyppinen kampanja on ehdottomasti tarpeen, Lehikoinen kertoo.

Anu Haapalaisen mukaan Lieksasta löytyy paljon ahkeria ja osaavia yrittäjiä sekä palveluita moneen lähtöön.
– Tiedän, että esimerkiksi toiminimellä toimii useita pieniä yrityksiä, joita pyörittävät pätevät nuoret kaverit. Nuorissa on uskallusta ja voimaa ja heitä kannattaa tukea käyttämällä palveluita, Haapalainen kannustaa.

Vuoden aikana kampanjanappeja jaetaan muun muassa lukuisissa eri tapahtumissa ja Lieksan Lehden toimipisteessä Siltakadulla.
– Toivomme, että nappi näkyy mahdollisimman monen rintapielessä, repun selkämyksessä tai laukun kupeessa kertomassa siitä, kuinka Lieksassa osataan ja halutaan puhaltaa yhteen hiileen, Marja Mölsä sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta