Julkaistu 
Harri Ronkainen

Susikanta ja susien aiheuttamat haitat kasvavat

Poikkeavasti käyttäytyviä susia esiintyy Lieksassa vuosittain. Asko Kettunen Poikkeavasti käyttäytyviä susia esiintyy Lieksassa vuosittain.

Poliisi on määrännyt lopetettavaksi Lapalie–Siikasuo-alueella liikkuvan suden. Se on vieraillut toistuvasti esimerkiksi erään talon pihassa karkotuksista huolimatta.

- Susien pihavierailuja alkaa taas tulla. Vuonislahti–Lamminkylä-suunnalla ollut toistuvia havaintoja, kertoo Asko Kettunen.
Kettunen on luontoharrastaja ja petoyhdyshenkilö, joka kuuluu Suomen Riistakeskuksen ohjeiden mukaisesti perustettuun Lieksan susireviiriyhteistyöryhmään. Sen viimeisimmässä kokouksessa todettiin, että kentältä tulleiden havaintojen mukaan Lieksan alueella olisi 14–20 sutta. Eräiden arvioiden mukaan susia olisi jopa 25 riippuen laumojen liikkumisesta.
Susikanta ja samalla susien aiheuttamat haitat, kuten koiravahingot, kasvavat. Susireviiriyhteistyöryhmässä esiin nousi paikallisten ihmisten elinpiirin rajoittuminen taajamien ulkopuolella susien aiheuttaman turvallisuusuhkan kasvaessa.
Todettiin myös Ruunaan metsäpeurapopulaation taantuminen tai jopa kokonaan häviäminen. Koirakokeet ja -metsästys ovat vähentyneet ja paikoin jopa loppuneet.

Lue lisää susitilanteesta torstain 24.1. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta