Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Susi vei suomenpystykorvan tarhasta Lamminkylässä

Veikko Hakkarainen esittelee surulilsena rakkaan Susu-koiransa pantaa. Saalistusmatkallaan susi hyppäsi tarhan kaksimetrisen aidan ylitse. Marja Mölsä Veikko Hakkarainen esittelee surulilsena rakkaan Susu-koiransa pantaa. Saalistusmatkallaan susi hyppäsi tarhan kaksimetrisen aidan ylitse.

Susi tai sudet tappoivat ja söivät Lamminkylässä asuvan Veikko Hakkaraisen 7-vuotiaan suomenpystykorvanartun, Rodigan Susun, sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Susi oli kiertänyt Hakkaraisten pihapiirissä olevaa useamman koiran tarhaa jäljistä päätellen monta monituista kertaa ja välillä yrittänyt kaivamallakin päästä tarhaan sisälle.
-  Tarhan aita on ehjä, susi on hypännyt kaksimetrisen aidan yli. En voi uskoa tätä edes todeksi.

Susi oli raahannut uhrinsa tarhan ulkopuolelle hankeen ja lähtenyt vetämään sitä perässään pitkin Hakkaraisille johtavaa Kotirannantietä.
-  Sitten oli vielä raahaamisjälkiä Lepolantiellä sadan metrin matkalla, siitä on jäljet metsään, jossa koira on syöty. Vain panta oli jäljellä.

Viime aikoina eri puolilla Lieksaa on tehty lukuisia havaintoja asutuksen lähelle tulleista susista. Veikko Hakkaraiselta ei riitä ymmärryksen sanoja susien suojelulle.
-  Yltiöpäiselle suojelulle on nyt tultava loppu. Meitä suomalaisia ei enää kohdella samanarvoisesti tässä asiassa, hän jyrähtää.

Lue koko juttu tiistain 29.1. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta