Julkaistu 
Marja Mölsä

Laakkoset ostivat Varakoti Varpusen, uudet hoivayksiköt rakennetaan Lieksaan Mähkölle ja Joensuuhun Utraan

Tommi Laakkonen (vas.), Joona Laakkonen, Merja Laakkkonen ja Mari Kotilainen kirjoittivat Varakoti Varpunen Oy:n kauppakirjat tänään. Uusi yksikkö nousee taustalla näkyvän katoksen paikkeille. Marja Mölsä Tommi Laakkonen (vas.), Joona Laakkonen, Merja Laakkkonen ja Mari Kotilainen kirjoittivat Varakoti Varpunen Oy:n kauppakirjat tänään. Uusi yksikkö nousee taustalla näkyvän katoksen paikkeille.

Joensuulaiset yhtiöt Aqwas Oy ja L3 Invest Oy ovat ostaneet Mähköllä toimivan Varakoti Varpunen Oy:n osakekannan tänään. Aqwas Oy:n omistavat Merja Laakkonen kolmen lapsensa kanssa, L3 Invest Oy:n omistajia ovat Tommi, Joona ja Janne Laakkonen. Varakoti Varpusen perustaja ja yrittäjä Mari Kotilainen aloittaa Varakoti Varpunen Oy:n toimitusjohtajana, yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Merja Laakkonen.
-  Vaikka hoivapalvelumarkkinat keskittyvät nopeasti suurten toimijoiden käsiin, jää markkinoille tilaa myös pienille ja tehokkaille yksiköille, Merja Laakkonen sanoo.
Hän kävi miehensä Yrjö Laakkosen kanssa tutustumassa Varakoti Varpusen toimintaan viime kesänä. Sen myötä syttyi ajatus liiketoiminnan aloittamisesta hoivapuolella.
- Tämä tapa, millä Varakoti Varpunen täällä toimii, on juuri se, millaisessa hoivapalvelutoiminnassa haluamme olla mukana, Merja Laakkonen viittaa asiakasystävälliseen ja ihmisarvoa kunnioittavaan konseptiin.

Tulevina vuosina hoiva-ala tulee Merja Laakkosen mukaan kehittymään valtavasti.
-  Vuoden 2030 tietämillä suuria ikäluokkia tulee hoivapalveluikään ja siihen ikään tulee myös sellainen sukupolvi, joka on tottunut vaatimaan ja haluaa rahalleen vastinetta. Hoivapalvelukonseptin on hyvä olla silloin valmis vastaamaan kysyntään.

Nykyisen Varakoti Varpusen pihapiiriin nousee uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö. Sen rakentaminen alkaa keväällä. Paikkoja uudisrakennuksessa on kaikkiaan 17. Niistä 15 on tehostetun asumisen paikkaa ja kaksi tuetun asumisen paikkaa vaikkapa pariskunnalle.
-  Tämä nykyinen yksikkö jää toimimaan samalla tavalla kuin se on toiminut tähänkin asti, Merja Laakkonen korostaa.
Nykyisessä yksikössä on viisi vuorohoitopaikkaa ja kymmenen aamusta iltaan toimivaa päivähoitopaikkaa.
Uuden yksikön odotetaan valmistuvan tämän vuoden loppuun mennessä. Sen jälkeen, vuonna 2020, yhtiöllä on tarkoitus rakentaa vastaavanlainen hoitoyksikkö Joensuun Utraan vanhan lasitehtaan tontille. Joensuun yksikköön tulee kymmenen vuorohoitopaikkaa, kymmenen päivähoitopaikkaa ja 17 tehostetun asumisen paikkaa. Uusien yksiköiden rakentaminen tarkoittaa useiden miljoonien investointeja.
-  Jos konsepti toimii, on hoivapalvelutoimintaa mahdollisuus laajentaa samalla sapluunalla myös muille paikkakunnille Pohjois-Karjalaan ja Savoon, Merja Laakkonen suunnittelee.

Tommi, Joona ja Janne Laakkonen tulivat hoivabisnekseen mukaan tavallaan sattuman kautta.
-  Katsoimme, että kiinteistöpuoli kiinnostaa meitä eniten, mutta mukaan tulikin hieno yhteensattuma, kun Merja otti tämän puheeksi ja ehdotti yhteistyötä. Meillä oli sopiva tontti tiedossa ja päätettiin laittaa hynttyyt yhteen, Joona Laakkonen selvittää.

Mari Kotilainen on onnellinen siitä, että hänen kehittelemänsä hoivapalvelutuote, inhimillisen palvelun varakoti ikäihmisille, sai nyt tavallaan siivet alleen.
-  Olen tehnyt hoivatyötä 16 vuotta ja nyt kova työ tällä alalla palkitaan, nelisen vuotta Varakoti Varpusen yrittäjänä toiminut Kotilainen sanoo.
Hän on erityisen iloinen siitä, että hoivapalveluyrityksen pyörittämiseen tarvittavat vastuut jakaantuvat tulevaisuudessa selkeästi.
-  Liiketoiminnan pyörittäminen tulee sellaisille, jotka sen hallitsevat ja minä saan keskittyä siihen, missä olen hyvä eli hoivatyöhön.

Lue koko juttu torstain 31.1. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta