Julkaistu    |  Päivitetty 
Varpu Strengell

Akkujen sesonki kuumimmillaan

Jussi Korkeavaara IKH:sta (vas.) testasi Kari Toivosen auton akun kunnon tiistaina. Vanha akku oli kohtuullisen hyvässä kunnossa. Varpu Strengell Jussi Korkeavaara IKH:sta (vas.) testasi Kari Toivosen auton akun kunnon tiistaina. Vanha akku oli kohtuullisen hyvässä kunnossa.

Akkujen vaihdon yksi sesonkiaika on sydäntalvella kovien pakkasten aikaan.
- Kun pakkanen vaihtelee ja sahaa edestakaisin, silloin menee akkuja, kertoo AK Heikuran yrittäjä Kari Heikura.
Akun keskimääräinen kesto on 3–8 vuotta. Aika vaihtelee erittäin paljon autosta, automerkistä ja auton sähkölaitteiden määrästä riippuen. Suoranaista myrkkyä akulle ovat lyhyet ajot ja webasto. Latautumiseen tarvitaan puolen tunnin ajo. Sillä, ajetaanko maantienopeutta vai taajamanopeutta, ei latautumisen kannalta ole merkitystä. Latautumiseen vaikuttaa kierrosluku ja akun lämpötila. Kylmällä kelillä akku latautuu hitaammin, koska kylmä akku ottaa hitaammin virtaa vastaan.
Virran antamiseen autosta toiseen Heikura suhtautuu nykyautojen kohdalla varovaisesti.
- Uudet autot on arkoja, parempi olisi käyttää varavirtalähdettä. Autoissa on niin paljon tietokoneita ja tekniikkaa ja jännitepiikit ovat niille vaarallisia. Voi olla, että auto pitää sen jälkeen käyttää tietokoneella, että saa kaikki toiminnot palautettua, Heikura ohjeistaa.

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 7.2.

Kommentoi

Hae sivuilta