Julkaistu 
Harri Ronkainen

Japanilaiset valloittavat Lieksan Vaskiviikolla 40-vuotisjuhlavuonna

Milena Salonen toivoo, että Vaskiviikon 40-vuotisjuhlavuosi houkuttelee entistä enemmän yleisöä konsertteihin. Harri Ronkainen Milena Salonen toivoo, että Vaskiviikon 40-vuotisjuhlavuosi houkuttelee entistä enemmän yleisöä konsertteihin.

Japanin ja Suomen väliset diplomaattiset suhteet solmittiin 24.5.1919, joten tänä vuonna vietetään niiden 100-vuotisjuhlavuotta.

- Siihen liittyen sekä Vaskiviikon taiteellisen johtajan Jouko Harjanteen kontaktien ja suhteiden ansiosta meille on tulossa kilpailun finaalin orkesteriksi kamariorkesteri Japanista, Aichi Chamber Orchestra kapellimestarinaan Juri Nitta, kertoo Lieksan Vaskiviikon toiminnanjohtaja Milena Salonen.
Vaskiviikolle saapuu kaksi japanilaiskokoonpanoa. Toinen niistä on N'Crafts.
Vaskiviikko järjestetään 40:nnen kerran. Se on laajentunut pienimuotoisesta vaskikoulutus- ja konserttitapahtumasta viikon kestäväksi festivaaliksi ja Lieksan ykköstapahtumaksi.
Avajaiset ovat kirkossa 26.7. ja 40-vuotisjuhlakonsertti on 2.8. Niiden välissä on paljon ja laadukasta vaskiohjelmaa, joka on tarkoitus julkistaa kokonaan helmikuussa. Esimerkiksi maineikas vaskikvintetti Boston Brass saapuu pienen tauon jälkeen Vaskiviikolle.

Lue lisää Vaskiviikosta tiistain 12.2. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta