Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Kolin kansallismaiseman alle ylikansallisia lentomatkustajia

Tapahtuma-aukion ympäri kiertää led-näyttöjen nauha, jossa luontomaisemat Kolilta esittelevät vaihtuvia vuoden- ja vuorokaudenaikoja. Pasi Salminen Tapahtuma-aukion ympäri kiertää led-näyttöjen nauha, jossa luontomaisemat Kolilta esittelevät vaihtuvia vuoden- ja vuorokaudenaikoja.

Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennusosan Aukion keskeisin osa on tapahtuma-aukio, jossa Koli pääsee hyvin esille. Finavia kehuu, että matkustaja saa tapahtuma-aukiolla kokemuksen luonnon rauhoittavasta ja virkistävästä vaikutuksesta ja neljästä vuodenajasta kaikkia aisteja hivelevän tilakokemuksen kautta.

- Tapahtuma-aukion 360-maisemia on kuvattu muun muassa Kolilla, Oloksella, Luostolla, Yövedellä Saimaalla ja Mikkelin Kalevankankaan luonnonsuojelualueella. Matkustaja kokee näyttävät revontulet, värikkään ruskan, solisevan puron ja humisevan tuulen. Metsäisen aukion kantava elementti on 75 metriä pitkä ja kaksi metriä korkea led-näyttö. Esitystekninen kokonaisuus on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen, hehkuttaa Finavian digikehityksestä vastaava johtaja Heikki Koski.
Kolin ottamista mukaan tapahtuma-aukion toteutukseen ei tarvinne perustella muuten kuin toteamalla, että se on Suomen tunnetuin ja monien mielestä myös kaikkein kaunein kansallismaisema.
Kolin saama huomio- ja mainosarvo ovat mittaamattoman suuria.

- Aukiota voi hyvällä syyllä kutsua maamme näyteikkunaksi, sillä miljoonat kansainväliset matkustajat saavat lentoasemalla ensikosketuksensa Suomeen, kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Lue lisää aiheesta torstain 14.2. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta