Julkaistu 
Harri Ronkainen

Vanhusten hoivakodeista tehtyjen epäkohtailmoitusten määrä kasvanut

Vanhusten hoivakodeissa ilmenneiden epäkohtien vuoksi niiden valvontaa on tehostettu. Marja Mölsä Vanhusten hoivakodeissa ilmenneiden epäkohtien vuoksi niiden valvontaa on tehostettu.

Aktiivinen keskustelu vanhustenhoidosta on lisännyt viranomaisille tulevien epäkohtailmoitusten määrää. Lieksasta Itä-Suomen aluehallintovirastoon pantiin vireille neljä valvonta-asiaa vanhustenhoitoon liittyen 1.1.2018–20.2.2019.
Kaksi Lieksan valvonta-asioista ovat samansisältöisiä, ja ne koskevat Lieksan Kotipirtti Oy:n ja Hoitokoti Hopeapajun toimintaa. Valvontapyyntö tehtiin 23.4.2018 ja toinen valvonta-asia pantiin vireille 12.7.2018.

- Epäkohtailmoitusten aiheina on ollut palvelun/hoidon laatu ja sisältö, aluehallintovirastosta kerrotaan.
Lieksan Kotipirtti Oy:n toimitusjohtajan Marika Nevalaisen mukaan valvonta-asiat ovat vireillä eikä hän voi kertoa niiden sisällöstä tarkemmin. Nevalainen korostaa, että kaikki palaute on tervetullutta ja se käydään henkilökunnan kanssa läpi, jotta toimintaa voidaan jatkuvasti kehittää.

- Siun Sote kävi valvontakäynnillä tammikuussa, eikä hoidosta tai hoidon laaduta/henkilöstömitoituksesta ole ollut huomautettavaa, Nevalainen kertoo.
Siun soten Partalanmäen hoivakotia koskeva valvonta-asia pantiin vireille 21.5.2018 ja se päättyi 26.9.2018.
Parhaillaan on vireillä yksi Partalanmäen hoivakotia koskeva valvonta-asia, joka koskee hoidon laatua. Aluehallintovirasto ei ole vielä ottanut Siun soteen yhteyttä 11.2.2019 vireille laitetun asian tiimoilta.

Lue lisää aiheesta tiistain 26.2. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta