Julkaistu 
Martti Heikkinen

Työntekijöiden tarve kasvaa entisestään Pohjois-Karjalassa

Wanna Pennanen (vas.) ja Sokallya Tatong-Pulkkinen hakivat töitä Pestuu-tapahtumassa. Työvoimakoordinaattori Anne Tuovinen esitteli heille Siun soten tarjontaa. Martti Heikkinen Wanna Pennanen (vas.) ja Sokallya Tatong-Pulkkinen hakivat töitä Pestuu-tapahtumassa. Työvoimakoordinaattori Anne Tuovinen esitteli heille Siun soten tarjontaa.

Tämänvuotinen Pestuu-tapahtuma oli Lieksassa suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Viime keskiviikkona Riveria Lieksaan oli saman katon alle kokoontunut ennätysmäärä työnantajia, jotka hakivat itselleen sopivaa työvoimaa.

- Yritys- ja työnantajapuolelta paikalla on peräti 25 näytteilleasettajaa. Niiden lisäksi mukana on 11 osastoa, joilla voi tutustua muun muassa erilaisiin koulutusmahdollisuuksiin. Paikallisten yritysten lisäksi työntekijöitä on hakemassa myös ennätysmäärä maakunnallisia työnantajia. Esimerkiksi matkailuala on ensimmäistä kertaa edustettuna Lieksan tapahtumassa, kertoi asiantuntija Kaisu Nykänen TE-palveluista.

Hänen mukaansa monilla aloilla hyvistä työntekijöistä alkaa olla todella suuri pula.

- Työntekijöiden tarve kasvaa koko ajan. Esimerkiksi sähköalalla uudet ammattilaiset työllistyvät sitä mukaa kun heitä valmistuu. Kuljetuspuolelle ja teollisuuteen tarvitaan uusia työntekijöitä ja sama tilanne on myös esimerkiksi maataloudessa. Lomittajille riittäisi töitä, jos vaan olisi tekijöitä, Nykänen sanoi.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 5.3.

Kommentoi

Hae sivuilta