Julkaistu    |  Päivitetty 
Varpu Strengell

Lukioon hakeneiden määrä kaksinkertaistui

Penkkarien viettäjiä riittää Lieksan lukiossa jatkossakin. Martti Heikkinen Penkkarien viettäjiä riittää Lieksan lukiossa jatkossakin.

Lieksan lukio oli 12.3. päättyneessä toisen asteen yhteishaussa ensisijaisena opiskelupaikkana 44 hakijalla. Hakijamäärä yli kaksinkertaistui vuoden takaisesta, sillä viime vuonna ensisijaisia hakijoita Lieksan lukioon oli yhteishaussa vain 20. Yhtenä tekijänä hakijamäärän nousun taustalla Lieksan lukion ja yläkoulun rehtori Reetta-Leena Hiltunen arvelee olevan lukiolaisille kustannettavien kannettavien tietokoneiden. Ensi syksystä lähtien jokainen Lieksan lukiossa opiskelun aloittava saa käyttöönsä tietokoneen.
– Se on henkilökohtaisessa käytössä koko lukioajan ja se on mahdollista lunastaa omaksi kirjoitusten jälkeen, Hiltunen kertoo.
Keskuskoulun yhdeksäsluokkalaisista Riverian Lieksan koulutusyksikköön haki 27. Ensisijaisia hakijoita Riverian Lieksan koulutusyksikköön oli kaikkiaan 77. 27 Se on Riverian koulutusyksiköistä kolmanneksi suurin hakijamäärä Joensuun (817) ja Outokummun (101) jälkeen.

Kommentoi

Hae sivuilta