Julkaistu 
Varpu Strengell

Biojalostamon rakentaminen käynnistyy lumien sulettua

Havainnekuva Kevätniemeen rakennettavasta bioöljyntuotantolaitoksesta. GFN Havainnekuva Kevätniemeen rakennettavasta bioöljyntuotantolaitoksesta.

Lieksan bioöljyntuotantolaitoksen toteutuminen on ottanut huiman harppauksen eteen päin. Green Fuel Nordic Oy:n hallinnoima hanke on saanut rahoituksen kasaan, ja yhtiön hallitus on tehnyt päätöksen tuotantolaitoksen tilaamisesta. Lieksan tuotantolaitos tilataan Hollannista, ja kaupallinen toiminta pääsee suunnitelmien mukaan alkamaan vuoden 2020 aikana.

Investoinnin ensimmäinen vaihe on arvoltaan noin 25 miljoonaa euroa, ja se tuo Lieksan seudulle välilliset työpaikat mukaan luettuna arviolta noin sata uutta työpaikkaa. Jatkossa tavoitteena on rakentaa asteittain useita lisätuotantoyksiköitä, jolloin yhteenlaskettujen työvoimavaikutusten uskotaan nousevan useisiin satoihin työpaikkoihin.

Tuotantolaitoksen taustalla ovat Kyösti Kakkosen edustama Joensuun Kauppa ja Kone Oy (29,9 prosentin omistusosuudella), Matti Virtaalan edustama Deeputi Oy (18) sekä Arto Hartikainen (18). Edellä mainittujen pääomistajien yhteisomistus ja takausvastuut ovat noin kymmenen miljoonaa euroa. Lisäksi Pohjois-Karjalan ELY-keskus rahoittaa rakentamista seitsemän miljoonan euron avustuksella.
- Green Fuel Nordicin mittava investointi luo työpaikkojen lisäksi mahdollisuuksia uusien yritysten syntyyn ja kasvuun, ja uskomme, että Kevätniemen alueelle kehittyy entistä laajempi bio- ja metsäteollisuuden keskus, toteaa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Lisää Lieksan Lehdessä 26.3.

Kommentoi

Hae sivuilta