Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Biojalostamo-hankkeen toivotaan lisäävän paluumuuttoa Lieksaan

Alpo Ihanus (vas.), Markku Hyttinen ja Keijo Vartiainen keskustelivat biojalostamon mahdollisuuksista Lieksan K-citymarketissa tiistaina. Martti Heikkinen Alpo Ihanus (vas.), Markku Hyttinen ja Keijo Vartiainen keskustelivat biojalostamon mahdollisuuksista Lieksan K-citymarketissa tiistaina.

Kansalaiset suhtautuvat myönteisesti Lieksan Kevätniemeen rakennettavaan bioöljyntuotantolaitokseen. Työpaikkojen lisäksi Green Fuel Nordic oy:n hallinnoiman hankkeen toivotaan lisäävän paluumuuttoa Lieksaan.

Harri Savolainen toivoo, että hanke onnistuu koko laajuudessaan.

- Työpaikat ovat kaupungille suorastaan elinehto ja toivottavasti kaupungin väkiluku lähtee kasvuun. Toivon myös lieksalaisten nuorten palaavan kotiseudulleen, kun töitäkin on tarjolla, Savolainen sanoo.

Irma Nykänen ja Marjatta Riissanen iloitsevat hekin projektin työllistävästä vaikutuksesta kaupunkiin.

- Ehdottomasti hyvä asia, jos tämä tuo lisää työpaikkoja ja vähentää työttömyyttä, Riissanen toteaa.

- Tämä voi jopa lisätä paluumuuttoa kaupunkiin. Olen kuullut, että on paljon paluumuuttoa harkitsevia nelikymppisiä, jotka ovat lähtökuopissa valmiina muuttamaan takaisin Lieksaan jos työtä löytyy. Toivottavasti teollisuuden lisäksi satsattaisiin myös maanviljelykseen. Sekin toisi lisää työpaikkoja Lieksaan, Nykänen kertoo.

Emma Oinonen toivoo hänkin paluumuuton kasvua.

- Nyt on syytä toivoa, että ne nuoret jotka on lähteneet muualle kouluttautumaan, löytäisivät Lieksasta itselleen työpaikkoja. Olen kuullut että moni tykkäisi asua täällä, mutta kun töitä ei ole, niin Lieksaan takaisin muutto on hankalaa. Ja palkataanko näihin töihin kouluja käyneitä vai esimerkiksi ulkomaalaisia, jotka tyytyvät pieneen palkkaan, Oinonen pohtii.

Koko juttu Lieksan Lehdessä 28.3.

Kommentoi

Hae sivuilta