Julkaistu 
Harri Ronkainen

Kolin kylpylään laajennus ja viereen hotelli

Kylpylää (takana) laajennetaan ravintola- ja majoitustiloilla ja kylpylän viereen rakennetaan kaksikerroksinen hotellirakennus. Kolin Lotus oy Kylpylää (takana) laajennetaan ravintola- ja majoitustiloilla ja kylpylän viereen rakennetaan kaksikerroksinen hotellirakennus.

Lieksan kaupunki on myöntänyt Kolin Lotus oy:lle rakennusluvan Kolin Purnuniemessä sijaitsevan kylpylärakennuksen kaksikerroksiselle laajentamiselle ravintola- ja majoitustiloilla sekä kaksikerroksisen hotellirakennuksen rakentamiselle kylpylän viereen.

- Puhutaan vähintään noin kymmenen miljoonan euron hankkeesta kokonaisuudessaan. Kylpylän laajentaminen ja hotellin rakentaminen ovat teknisesti hyvin haastavia toimenpiteitä, jotka vaativat huollellista suunnittelua. Alustavien suunnitelmien mukaan rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi vuonna, mutta käytännössä rahoitus ja teknisen suunnittelun valmius sen loppujen lopuksi määrää, selvittää toimitusjohtaja Georg Jaruta.
Zander Port oy pyöritti kylpylän lisäksi lomakylää Purnuniemessä. Se myi Koli Spa Lotus -kylpylän Kolin Lotukselle ennen konkurssiaan. Kolin Lotus on ostanut myös lomakylän ja aloittanut loma-asuntojen vuokrauksen korjaustoimenpiteiden jälkeen nimellä Kolin Lotus Cottages.
Kylpylä on kiinni, eikä sitä aukaista, ennen kuin rakennusinvestoinnit on toteutettu.

Kommentoi

Hae sivuilta