Julkaistu 
Marja Mölsä

Toukokuun lauantait omistetaan Lieksassa shoppailulle

Sari Nuutinen esitteli Kenkä Evitan valikoimia Matti Taposelle viime torstaina. Marja Mölsä Sari Nuutinen esitteli Kenkä Evitan valikoimia Matti Taposelle viime torstaina.

Lieksan kaupunkikeskusyhdistys on laittanut ”rampan kalkattamaan” paikallisen ostoskäyttäytymisen ja palvelujen säilymisen puolesta. Yhdistys organisoi toukokuussa toteutettavaa tempausta, joka kulkee nimellä Shoppailulauantait. Yhdistys haastaa kaikki kaupan- ja palvelualan yritykset operaatioon mukaan. Tavoitteena on saada asiakkaat liikkeelle ja shoppailemaan kotikaupungissa.
- Paikalliset yritykset tekevät hyvin edullisia teemapäivän ”sisäänheittotarjouksia”, joiden toivotaan houkuttelevan asiakkaita ostoksille, avaa kaupunkikeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Matti Taponen ajatusta.

Hän toivoo, että mahdollisimman moni yritys lähtisi mukaan vetovoimaisine tuotteineen, sillä on tärkeää saada ihmiset liikkeelle ja tutustumaan paikalliseen tarjontaan muutenkin.
- Meillä on vielä hyvät palvelut, kyllä niihin kannattaa tutustua. Jos emme niitä käytä, ne kuihtuvat pois.

Taponen korostaa, että Lieksasta löytyy laadukkaita tuotteita, eikä hinnoissa ole sanottavaa eroa, tai ei ole eroa ollenkaan, isompien kaupunkien hintatasoon. Parhaimmillaan käy niin, että haluttu tuote onkin Lieksassa edullisempi kuin muualla.
- Ja sehän se vasta maksaa, kun lähdetään ostoksille sadan kilometrin päähän.

Yksi tempaukseen mukaan lähtevistä yrityksistä on Kenkä Evita.
- Hyvä idea, että herätellään ihmisiä näkemään paikallista tarjontaa, kiittää kauppias Sari Nuutinen.

Nuutisen mukaan on tärkeää saada ihmiset liikkeelle ja lauantait ovat monille vapaapäiviä. Ajankohtakin on passeli.
- Toukokuu on tällaiselle hyvä kuukausi, silloin myydään jo kesäsesonkia.

Nuutinen muistuttaa, että paikalliset yritykset hankkivat tuotteita ja pitävät laajaa valikoimaa ihan lieksalaisia varten.
- Sitähän voi pitää ihan ylpeydenaiheena, että omalta paikkakunnalta löytyy laajat valikoimat myös erikoistuotteita. Ja ihmiset kaipaavat palvelua, hän tietää.

Lisää aiheesta tiistain 9.4. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta