Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Tossutehtaan konkurssi edennyt kriittiseen vaiheeseen - ostotarjoukset jätettävä

Lieksassa valmistettavat kotikengät ovat kansallisjalkineet ja Koli on kansallismaisema. Sini Hollström Lieksassa valmistettavat kotikengät ovat kansallisjalkineet ja Koli on kansallismaisema.

Konkurssissa olevan PK Kappi oy:n toiminnan ostamisesta kiinnostuneiden pitää jättää ostotarjouksensa viimeistään torstaina.
Legendaarisia Reino- ja Aino-kotikenkiä Lieksan Teollisuuskylässä valmistavan tehtaan toiminnan ostamisesta ollaan oltu kiinnostuneita, joten konkurssipesän pesänhoitaja, asianajaja Jussi Laakkonen pitää todennäköisenä, että se saadaan kaupaksi.
Torstain jälkeen Laakkonen valmistelee asian ja tekee siitä esityksen konkurssipesän velkojille, jotka päättävät asiasta lopullisesti. Laakkonen aikatauluttaa, että tossutehtaan uuden omistajan nimi pitäisi olla selvillä ensi viikolla.
PK Kappi oy asetettiin konkurssiin Pirkanmaan käräjäoikeuden 28.3. tekemällä päätöksellä, jolloin kaikki työntekijät irtisanottiin 14 vuorokauden irtisanomisajalla, joka päättyy 11.4. Tossutehtaan toiminta jatkuu sen jälkeen keskeytyksettä, sillä työntekikijöiden kanssa tehdään uusi, määräaikainen työsopimus.

- Viikolla jatketaan työntekijöiden kanssa, että saataisiin ”lennossa” (toiminta) siirrettyä uudelle omistajalle, Laakkonen sanoo.

Lue lisää PK Kappi oy:stä torstain 11.4. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta