Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksanjoen uuden sillan luonnokset esitellään yleisölle tänään – katso kuvat!

Langerpalkkisiltavaihtoehdossa on kaari. Ramboll Finland oy Langerpalkkisiltavaihtoehdossa on kaari.

Lieksan kulttuurikeskuksen Brahe-salissa on juuri alkanut yleisötilaisuus, jossa esitellään vaihtoehdot Kaarisillan paikalle rakennettavasta sillasta. Lieksan kaupungin järjestämän illan aikana yleisöllä on mahdollisuus kommentoida siltaluonnoksia. Lopullisen päätöksen sillasta tekee kaupunginvaltuusto.

Uuden sillan suunnittelusta vastaa Ramboll Finland oy. Kolmesta vaihtoehdosta yhdessä, langerpalkkisillassa, on kaari. Kahdessa muussa vaihtoehdossa on pelkät kaiteet. Toinen niistä on betoninen jännitetty palkkisilta ja toinen teräksinen liittopalkkisilta betonikannella.

Sillan suunnittelussa lähtökohtana ovat sillan toimintojen mitoittaminen kahdensuuntaiselle ajoneuvoliikenteelle ja kevytliikenteelle. Sillan kantavuuden on riitettävä myös raskaalle liikenteelle. Suunnittelun perustana on sillan 80–100 vuoden käyttöikä. Sillan arkkitehtuuriin kiinnitetään huomiota siten, että silta sopii hyvin kaupunkikuvaan sekä näyttävään joki- ja puistomaisemaan.

Uusi silta rakennetaan nykyisen Kaarisillan paikalle. Asiasta päätti Lieksan kaupunginvaltuusto toukokuussa 2017.

Uuden sillan yleissuunnittelu voi siis jatkua, vaikka Kaarisilta-asia odottaa vielä ympäristöministeriön vastausta Museoviraston tekemään valitukseen.


Lisää aiheesta tiistain 16.4. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta