Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä hyvässä vauhdissa Lieksassa

Tarmo ja Laura Oinonen kävivät äänestämässä Pankakosken työväentalolla heti ensimmäisen äänestystunnin aikana. Martti Heikkinen Tarmo ja Laura Oinonen kävivät äänestämässä Pankakosken työväentalolla heti ensimmäisen äänestystunnin aikana.

Eduskuntavaalien 2019 varsinainen äänestyspäivä on päässyt hyvään vauhtiin. Lieksassa on varsinaisena vaalipäivänä viisi äänestyspaikkaa (Koli, Lieksa, Merilä, Pankakoski ja Rantala), jotka ovat avoinna iltakahdeksaan saakka. Pankakoskella äänestyspaikkana toimii Pankakosken työväentalo. Siellä äänestys lähti käyntiin varsin verkkaisesti. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana äänioikeuttaan käytti kolme kansalaista.

- Pankakosken vaalipiiriin kuuluu yhteensä 838 äänioikeutettua, joista 37,7 prosenttia eli 316 henkilöä äänesti jo ennakkoon. Perinteisesti varsinaisena äänestyspäivänä työväentalolla on käynyt 200-300 äänestäjää, kertoi vaalitoimitsija Mervi Mielonen.

Pertti Turunen oli ensimmäisten joukossa äänestämässä Pankakoskella.

- Ensin äänestämään ja sitten pilkille Pieliselle. Eduskuntavaalit on minulle merkittävä päivä. On hienoa hiljentyä illalla seuraamaan vaalilähetystä ja katsoa miten näissä vaaleissa käy, Turunen sanoi.

Yhteensä Lieksassa on 9 410 äänioikeutettua, mikä tekee kaupungista Savo-Karjalan vaalipiirin seitsemänneksi suurimman paikkakunnan äänioikeutettujen määrässä. Savo-Karjalan vaalipiirissä kansanedustajan paikkaa tavoittelee yhteensä 165 ehdokasta. Eduskuntaan kaudelle 2019–2023 valitaan yhteensä 200 kansanedustajaa, joista Savo-Karjalan vaalipiirin osuus on 15 kansanedustajaa.

Lisää eduskuntavaaleista Lieksan Lehdessä 16.4.

Kommentoi

Hae sivuilta