Julkaistu 
Harri Ronkainen

Ukko-Kolin parkkipaikalle lisää kapasiteettia poikkeusluvalla?

Ukko-Kolin (kuva), Kolin kylän ja Kolin sataman pysäköintiongelmiin etsitään kuumeisesti ratkaisua. Marja Mölsä Ukko-Kolin (kuva), Kolin kylän ja Kolin sataman pysäköintiongelmiin etsitään kuumeisesti ratkaisua.

Pysäköintialueiden rajallisuus Ukko-Kolilla, Kolin kylällä ja Kolin satamassa on noussut Kolin kävijämäärien ja matkailutulojen kasvattamisen esteeksi. Kaikkiin kolmeen paikkaan esitetään rakennettavaksi lisää pysäköintikapasiteettia esityksessä Pohjois-Karjalan vaikuttamisen kärjet 2020 -asiakirjaksi, josta maakuntahallitus päättää maanantaina.
Kärkihankkeeksi esitetään Kolin kansallispuiston investoinnit ja pysäköintiratkaisut -hanketta, jonka kustannusarvio on 4,5 miljoonaa euroa.

- Uusina, kehittävinä toimenpiteinä kustannusarvio sisältää muun muassa maastoportaiden kattamisen sekä syöttöliikenteen suunnittelun ja pilotoinnin. Optiona on pysäköintikapasiteetin lisääminen nykyiselle pysäköintialueelle, mikäli toimenpide tulkitaan Kolin perustamisasetuksen mukaiseksi poikkeusluvalla sallituksi rakentamiseksi, esityksessä asiakirjaksi todetaan.

Kommentoi

Hae sivuilta