Julkaistu 
Harri Ronkainen

9.-luokkalaiset skoolasivat peruskoulun päättymisen kunniaksi

9.-luokkalaiset nostivat maljan Ysigaalassa, joka oli torstaina järjestetyn Ysipäivän kohokohta. Harri Ronkainen 9.-luokkalaiset nostivat maljan Ysigaalassa, joka oli torstaina järjestetyn Ysipäivän kohokohta.

Lily Lackman on Keskuskoulun yläkoulun 9.-luokkalainen ja oppilaskunnan puheenjohtaja.

- Onhan tämä hieno tunne. Peruskoulu loppuu, Lackman sanoo.
9.-luokkalaiset järjestivät torstaina yläkoulun historian ensimmäisen Ysipäivän. Juhlapäivä peruskoulun päättymisen kunniaksi huipentui Hyvinvointikeskus Liehussa järjestettyyn Ysigaalaan. Musiikkia, tanssia ja muuta ohjelmaa oli seuraamassa koko koulu.
9.-luokkalaisia on reilut 88. Heidän katseensa alkavat pikkuhiljaa kääntyä kohti tulevaisuutta.
Lackmanin mukaan noin puolet 9.-luokkalaisista menee lukioihin.

- Suurin osa menee Lieksan lukioon. Ulkopuolelle ei lähde montaa, alle kymmenen, Lackman laskeskelee.
 Lackman itse menee Joensuun yhteiskoulun lukion draamalinjalle. Lukion lisäksi toinen merkittävä opinahjo on Riveria ja sen Lieksan koulutusyksikkö.
Rehtori Reetta-Leena Hiltunen kehuu, että 9.-luokkalaisista löytyy aktiivisuutta, vaikuttamisenhalua ja motivaatiota. Hänen mukaansa kokemuksista Ysipäivän ja -gaalan valmisteluista ja tapahtumista on hyötyä koululaisille jatkossa.

- Yhdessä tekeminen ja onnistumisten jakaminen ovat elämässä tärkeitä asioita. Yhteistyötaidot ja projektityöskentely ovat myös niitä asioita, joita tulevaisuuden opiskeluissa ja työelämässä tulette varmasti tarvitsemaan. Tällainen tekeminen jo peruskoulussa antaa teille valmiuksia siihenkin, Hiltunen korostaa kohdistaen sanansa 9.-luokkalaisille.

Kommentoi

Hae sivuilta