Julkaistu 
Marja Mölsä

Karhuemot poikueineen ihastuttavat ohikulkijoita Lieksassa

Karhuemo ja erauspoikaset ruokailivat kantatien varrella sijaitsevalla pellolla tiistai-iltana. Paikka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Lieksan keskustasta. Tiina Eskelinen Karhuemo ja erauspoikaset ruokailivat kantatien varrella sijaitsevalla pellolla tiistai-iltana. Paikka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Lieksan keskustasta.

Kaksi karhuemoa erauspoikueineen on jo usean päivän ajan ihastuttanut ohikulkijoita Lieksassa Lamminkylässä ja Märäjälahdessa. Lamminkylässä karhuseurue ruokailee päivittäin peltokaistaleella, joka sijaitsee Tuomikoskentien ja kantatien välissä. Märäjälahdessa karhujen ruokailupaikkana on vastaanottokeskuksen läheisyydessä sijaitseva pelto
- Karhut ovat nyt nälkäisiä ja pyrkivät täyttämään vatsaansa tuoreella ruoholla, selvittää Lieksan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Matti Törrönen.

Karhut käyttäytyvät yllättävän rauhallisesti ja arkailematta, vaikka molempien ruokailupaikkojen lähellä on runsaasti liikennettä. Ilmiö on jokakeväinen, eikä karhujen oleilusta lähellä asutusta ole ainakaan toistaiseksi aiheutunut vaaraa koti- tai hyötyeläimille. Siitä huolimatta Törrönen kehottaa alueella liikkuvia maltillisuuteen.
- Ei ainakaan omin neuvoin kannata lähteä hätyyttämään. Vaikka kyseessä ovat erauspennut, emo kyllä puolustaa niitä ja tositilanteessa ihminen kyllä hopealle jää. Mieluummin antaa niiden vain olla.

Itä-Suomen poliisille ei ole vielä tullut yhtään ilmoitusta asutuksen lähellä oleilevista karhuista.
- Seuraamme kyllä tilannetta ja otamme yhteyttä paikalliseen riistanhoitoyhdistykseen, lupaa komisario Sami Joutjärvi.
Hän toivoo, ettei esimerkiksi toissavuoden kaltainen karhuturismi toistuisi. Silloin jouduttiin kantatien varteen asettamaan väliaikainen pysähtymiskielto, kun karhuja kuvaamaan pysähtyneiden ihmisten autot aiheuttivat vaaratilanteita muulle liikenteelle.

Lue koko juttu torstain 16.5. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta