Julkaistu 
Harri Ronkainen

Uusi omistaja aloittaa liikennöinnin autolautta Pielisellä

Ahti Sarasoja on ollut aikaisemmin töissä autolautta Pielisellä konemestarina, ja nyt hän on ostamassa sen. Harri Ronkainen Ahti Sarasoja on ollut aikaisemmin töissä autolautta Pielisellä konemestarina, ja nyt hän on ostamassa sen.

Ahti Sarasoja ostaa autolautta Pielisen Pielis-Laivat oy:ltä. Kauppoja ei ole lyöty vielä lopullisesti lukkoon, mutta Sarasojalla on tarkoitus aloittaa aikataulunmukainen reittiliikenne Kolin ja Lieksan satamien välillä juhannusviikolla.

- Jos saadaan kaikki kuntoon siihen mennessä, Sarasoja huomauttaa.
Ensin vuoroja on päivässä yksi suuntaansa ja myöhemmin matkailukauden vilkastuessa kaksi suuntaansa. Lisäksi tehdään tilausristeilyjä tarvittaessa.
Autolautta Pielisen on Suomen sisävesien suurin matkustaja-autolautta. Viime kesänä se ei liikennöinyt lainkaan. Jos autolauttaliikenne alkaa uudelleen, se olisi hyvä asia koko Lieksan matkailun kannalta.
Sarasoja tietää, että autolautan kunto puhuttaa. Hän korostaa, että mikään siinä ei estä liikennöinnin aloittamista, mutta jossain vaiheessa se on tarkoitus maalata, että se miellyttäisi enemmän silmää. Lisäksi löytyy muuta tekemistä ennen liikennöinnin aloittamista. Henkilökuntakin kapteeneineen pitää löytää.

- Kyllä sillä pystyy ajamaan, vaikka se on ruosteinen ja rumannäköinen. Ei se siihen vaikuta. Moottori toimii, mutta siellä on paljon muuta, kun se on seisonut, Sarasoja sanoo.
Autolautta on ollut myytävänä pitkään. Sarasojan kiinnostus autolauttaa kohtaan heräsi, sillä hän on ollut töissä siellä yhteensä kuusi vuotta kahdessa eri jaksossa. Sarasoja on konemestari. Hän on ollut töissä aikaisemmin pitkään merillä.

Kommentoi

Hae sivuilta