Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Lieksan hyvinvointilautakunta: Sekä Jamalin että Vuoniskylien koulu kiinni lukuvuoden 2020-2021 jälkeen

Jamalin koulua uhkaa lakkautus jo ensi lukuvuoden jälkeen. Tsekkiläinen opettaja Roman Bencak pelasi pingistä Jamalin koulun oppilaiden kanssa toissaviikolla. Varpu Strengell Jamalin koulua uhkaa lakkautus jo ensi lukuvuoden jälkeen. Tsekkiläinen opettaja Roman Bencak pelasi pingistä Jamalin koulun oppilaiden kanssa toissaviikolla.

Tänään kokoontunut Lieksan hyvinvointilautakunta esittää yksimielisesti kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että molemmat Pielisen itäpuolen kyläkoulut, Jamalin koulu ja Vuoniskylien koulu, lakkautetaan lukuvuoden 2020-2021 jälkeen. Päätöksen taustalla on hyvinvointijohtaja Arto Sihvosen muutettu päätösesitys. Aiemmin hän esitti Vuoniskylien koulun sulkemista lukuvuoden 2020-2021 jälkeen ja Jamalin koulun sulkemista lukuvuoden 2023-2024 jälkeen.

Vuoniskylien koulun oppilaat siirtyisivät Rantalan kouluun ja Jamalin koulun oppilaat Keskuskouluun lukuvuoden 2021-2022 alusta alkaen.

Arto Sihvosen mukaan kokouksessa käytiin pitkä ja perusteellinen keskustelu kouluverkon tilanteesta. Päätöksen pohjaksi saatiin juuri ennen kokousta lisätietoa tulevista valtionosuuksista.
- Ne eivät menekään ihan niin kuin oli kaavailtu, Sihvonen sanoo.

Hän korostaa, että kaupungin talouden tasapaino on äärimmäisen tärkeä asia, ja esimerkiksi tuleva koulukampusinvestointi vaikuttaa kaupungin käyttötalouteen.
- Ja sekin pitää tiedostaa, että kustannukset ja säästöt kertaantuvat vuosien mittaan. Yksikin vuosi merkitsee paljon.

Samassa kokouksessa lautakunta päätti Kuhmonkadun koulukampushankkeen toteuttamiseen liittyvien varhaiskasvatuksen ja koulutoimen palveluverkkoon vaikuttavien muutosten toteuttamista kokouksessa esitellyn suunnitelman mukaisesti.

Aiheesta lisää torstain 23.5. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta