Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Suomen Rengastehdas seuraa Ainoja ja Reinoja: tehdas asetettu konkurssiin

Polkupyörien ulkorenkaiden valmistus päättyy Lieksassa, ellei tehtaan toiminnalle saada jatkajaa. Harri Ronkainen Polkupyörien ulkorenkaiden valmistus päättyy Lieksassa, ellei tehtaan toiminnalle saada jatkajaa.

Polkupyörien ulkorenkaita Lieksan teollisuuskylässä valmistava Suomen Rengastehdas oy on asetettu konkurssiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa 20.5. Tehtaan toimitusjohtaja Arto Huhtinen on harmissaan tilanteesta. Hänen mukaansa konkurssi on suoraa jatkumoa sille, kun Reinojen ja Ainojen valmistus loppui Lieksassa tänä keväänä.
– Aino- ja Reino-tehtaan konkurssin jälkeen oli kaksi kuukautta aikaa miettiä rahoituskuvioita, ja niihin se sitten kaatui. Tytäryhtiön osakkeet jäivät konkurssipesän haltuun, Huhtinen sanoo.

Työt Suomen Rengastehtaan 6 000 neliön tuotantotiloissa jatkuvat nyt konkurssipesän lukuun. Tehtaassa työskennelleen noin kymmenen henkilön työsuhteiden päättymispäiväksi on irtisanomisilmoituksessa merkitty 3.6., mutta pesänhoitajana toimiva asianajaja Jussi Laakkonen Asianajotoimisto Fennosta kertoo, että työt jatkuvat näillä näkymin vielä kesäkuun puoliväliin saakka.

Arto Huhtisen mukaan tehtaan tilauskanta oli hyvä, silti konkurssi oli väistämätön.
– Tehtaan kiinteät kulut nousivat liian korkeiksi, hän perustelee.

Tehtaan tominnalle etsitään parhaillaan jatkajaa.

Lue koko juttu torstain 30.5. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta