Julkaistu 
Kati Honkanen

Teatteri palaa Kolille tauon jälkeen

Pianisti-säveltäjä Oskar (Joonas Nuutinen) haltioituu karjakko Annikin (Elli Nuutinen) soitosta. Kati Honkanen Pianisti-säveltäjä Oskar (Joonas Nuutinen) haltioituu karjakko Annikin (Elli Nuutinen) soitosta.

Kolin luontokeskus Ukossa keskiviikkona 5.6. ensi-iltansa saava näytelmä Häämatka – Honeymoon vie katsojan 1920-luvun Kolille.

– Näytelmässä on draamaa ja komiikkaa, mutta se on myös musiikki- ja laulunäytelmä. Tarina on fiktiivinen, mutta kertoo siitä elämästä, jota täällä on eletty, kertoo näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Lauri Jänis.

Urho (Joel Jänis) ja Minna (Vilma Pulkkinen) tulevat häämatkalle Kolille, mukana on myös karelianismin innoittama bestman, säveltäjä-pianisti Oskar (Joonas Nuutinen). Taiteelliset innostukset vievät miehet mennessään ja romantiikkaa matkalta odottanut morsian jää sivuosaan. Miehiä kiehtovat myös paikalliset persoonat shamaani ja kalastaja Kolin Ukko (Jaakko Jänis) ja karjakko Annikki (Elli Nuutinen).

Yksi näytelmän erikoisuuksista on englannin ja saksan kielinen tekstitys. Musiikkisisällöstä vastaa Joonas Nuutinen, ja näytelmässä kuullaan paljon musiikkia ja siihen varta vasten tehtyjä lauluja.

Lauri Jänis toteaa, että näytelmällä on annettavaa niin ulkomaalaisille kuin paikallisillekin katsojille. Se tarjoaa katsauksen itsenäisen Suomen alkuvuosikymmeniin sekä ihmisen ja luonnon törmäämiseen.

Kesäteatterissa ehti olla Kolilla yli kymmenen vuoden tauko.

– Nyt on tavoitteena saada pysyvyyttä, että voitaisiin tehdä täällä teatteria taas ainakin seuraavat kymmenen vuotta.

Häämatka nähdään kaikkiaan 32 kertaa pääasiassa kesä- ja elokuussa. Viimeinen esitys on 25.8.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 4.6.

 

Kommentoi

Hae sivuilta