Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Anaika Lieksa Timberin uusi saha jo koekäytössä

Tukinsyöttöä ja muita Juha Kierikan johtaman sahan toimintoja testataan ennen varsinaisen tuotannollisen toiminnan aloittamista. Harri Ronkainen Tukinsyöttöä ja muita Juha Kierikan johtaman sahan toimintoja testataan ennen varsinaisen tuotannollisen toiminnan aloittamista.

Anaika Lieksa Timber Ltd oy:n uusi sahalaitos on koekäytössä.

- Kesäkuun loppupuolella pikku hiljaa lähdetään ajamaan ylös, aikatauluttaa paikallisjohtaja Juha Kierikka massatuotannon aloittamista.
Saha on noussut Anaikan Tuomikoskentie 2:ssa sijaitsevaan toimipaikkaan. Uuden sahan rakentaminen ei ole aivan jokapäiväinen tapahtuma.
– Iso investointi. Rahamäärää en lähde tässä spekuloimaan, Kierikka toteaa.
Anaika Lieksa Timber harjoittaa tällä hetkellä sahaustoimintaa myös Rantakylässä.

- Siitä ovat neuvottelut käynnissä. Katsotaan nyt mikä on sen kohtalo, Kierikka kommentoi Rantakylän tilannetta.
Anaika Lieksa Timberin omistaa Anaika Wood Group, jonka pääkonttori eli hallinto, kirjanpito ja laskutus on sijoitettu Tuomikoskentielle. Nyt siellä harjoitetaan siis myös sahaustoimintaa.
Anaikan muut tuotantolaitokset sijaitsevat Joensuun Kiihtelysvaarassa, Toivakassa ja Iisalmen Soinlahdessa. Anaika työllistää noin 150 puualan ammattilaista. Suurin osa tuotteista viedään Japaniin ja muualle Aasiaan.
Lieksan kaupunginhallituksen lupajaosto myönsi viimeisimmässä kokouksessaan Anaika Lieksa Timberille ympäristöluvan sahalaitokselle ja sen yhteyteen rakennettavalle meluvallille. Saha tuottaa mänty- ja kuusisahatavaraa maksimissaan 80 000 kuutiometriä vuodessa.

Lue lisää Anaika Lieksa Timberin uudesta sahasta tiistain 11.6. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta