Julkaistu 
Martti Heikkinen

Lieksan lemmikkihoitola avasi Jamalissa

Lemmikkihoitolan tilat ovat valvontaeläinlääkärin tarkastamat ja hyväksymät. Henna Palviaisen estrelanvuoristokoira Konsta Pylkkänen on yksi tilan neljästä laumanvartijasta. Martti Heikkinen Lemmikkihoitolan tilat ovat valvontaeläinlääkärin tarkastamat ja hyväksymät. Henna Palviaisen estrelanvuoristokoira Konsta Pylkkänen on yksi tilan neljästä laumanvartijasta.

Lieksan lemmikkihoitola on aloittanut toimintansa Jamalissa Kylänlahdentie 37:ssä sijaitsevalla Palviaisen tilalla. Lemmikkihoitola on tarkoitettu koirille, kissoille ja muille pieneläimille.

- Virallisesti lemmikkihoitolan toimintaa on käynnistelty kesäkuun alusta lähtien. Hoitolassa on paikat yhteensä viidelle eläimelle. Kesän aikana on tarkoitus rakentaa kolmesta karsinasta suora uloskäynti omiin ulkohäkkeihin, kertoo hoitolan yrittäjä ja Palviaisen tilan emäntä Henna Palviainen.

Lieksassa ei ole ollut vuosiin omaa lemmikkihoitolaa, vaan lieksalaiset ovat joutuneet viemään lemmikkinsä hoitoon Nurmekseen, Enoon ja Joensuuhun. Jamalissa sijaitseva hoitola vastaa nyt kovaan kysyntään.

- Monet lemmikkien omistajat ovatkin ottaneet ilolla vastaan tiedon, että nyt lemmikkihoitolan palveluita saa jälleen omalta paikkakunnalta. Kissojen ja koirien lisäksi hoitolaan voi tuoda esimerkiksi kanin tai marsun. Hoitoaika voi olla esimerkiksi päivän mittainen tai sopimuksen mukaan pidempiaikainen, Palviainen selvittää.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä ensi viikolla.

Kommentoi

Hae sivuilta