Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Nettiadressiin kerätään nimiä Lieksan kuntajohdon erottamiseksi: "Ovat mahdollisesti harhaanjohtaneet päätöksentekijöitä"

Nettiadressissa vaaditaan Jarkko Määttäsen ja Arto Sihvosen erottamista. Marja Mölsä Nettiadressissa vaaditaan Jarkko Määttäsen ja Arto Sihvosen erottamista.

Lieksalainen Sari Oinonen on jättänyt internetissä toimivaan yleiseen adressialustaan nimienkeruuadressin, jossa hän vaatii Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttäsen ja hyvinvointijohtaja Arto Sihvosen erottamista viroistaan. Adressi on jätetty 25.6., ja eilen aamupäivällä siinä oli 14 nimeä. Yksi henkilö oli kirjoittanut adressin kahteen kertaan.
Oinonen perustelee vaatimustaan muun muassa sillä, että Määttänen ja Sihvonen ovat panneet täytäntöön asioita, jotka loukkaavat kuntalaisten perustuslaillisia oikeuksia. Lisäksi Oinonen toteaa, että Määttänen ja Sihvonen ovat tarkoitushakuisesti tehneet päätöksentekoon materiaaleja sellaisin sana- ja lausemuodoin, että ne ovat mahdollisesti harhaanjohtaneet päätöksentekijöitä tai vaikuttaneet siihen kuntalaisten kannalta negatiivisesti. Oinonen viittaa muun muassa kaupungin hallintosääntöön.
– Molemmat tulee erottaa virasta ja kumota heidän kuntalaisten perusoikeuksia loukkaavat päätökset ja valmistelut hyvän hallinnon ja hallintotavan mukaisiksi, Oinonen sanoo.

Jarkko Määttänen sanoo, etteivät adressissa esitetyt väittämät pidä paikkaansa.
– Hallintosääntöön ei missään tapauksessa ole tehty mitään tarkoitushakuisia lauselmia tai tekstimuotoja, hän vakuuttaa.
Laajempaan kommentointiin Määttänen ei näe mahdollisuutta, sillä adressin saatetekstistä ei voi suoraan päätellä, mistä yksittäisistä asioista on kyse ja miltä osin väitetyt toimet olisivat heikentäneet kuntalaisten asemaa.
Määttänen arvioi, että viime kuukausina päätöksentekoprosessissa ollut koulutoimen ja varhaiskasvatuksen palveluverkkoasia koskettaa nyt monia ja saa tunteet pintaan.
– Se on hankala asia niin päättäjille kuin valmisteleville virkamiehillekin. Ja heille, joita se koskee, ne ovat isoja tunnekysymyksiä. Se ei kuitenkaan oikeuta kirjoittamaan mitä tahansa.

Kommentoi

Hae sivuilta