Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksan luottamushenkilöjohto nettiadressista: "Moittiminen ja mollaaminen kohtuutonta!"

Eero Kärkkäinen ja Lea Oravalahti-Pehkonen. Marja Mölsä Eero Kärkkäinen ja Lea Oravalahti-Pehkonen.

Lieksan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea-Oravalahti Pehkonen (kesk.) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eero Kärkkäinen (sd.) kummastelevat kaupunginjohtaja Jarkko Määttäsen ja hyvinvointijohtaja Arto Sihvosen erottamista vaativan nettiadressin sisältöä. Heistä nyt esiin tullut moittiminen ja mollaaminen on kohtuutonta.

Lieksalainen Sari Oinonen jätti nimienkeruuadressin tällä viikolla. Perjantaina aamupäivällä adressissa oli 49 nimeä, heidän joukossaan muun muassa kaupunginvaltuutettu ja varavaltuutettu.
– Nykyisen some- ja nettikulttuurin aikakauden mukanaan tuoma negatiivissävyinen kirjoittelu ja ikävät kannanotot ovat valitettavaa arkipäivää. Johtavia viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä moititaan ja haukutaan tämän tästä eri foorumeissa. Tätä pitää ja voidaankin jossain määrin sietää, mutta rajansa kaikella, Oravalahti-Pehkonen sanoo ja kuvailee nimienkeruuadressia Suomi24.fi-palstan tasoiseksi foorumiksi.

Adressin perusteluissa mainitut arvostelut virkamiehiä kohtaan ovat hänen mukaansa myös suora epäluottamuslause luottamushenkilöitä kohtaan.
– On muistettava, että jokaisen kaupungin virkamiehen, alemman ja ylemmän, on toteutettava Lieksan kaupungin strategiaa, jonka vaaleilla valittu kaupunginvaltuusto on hyväksynyt. Kaupungin virkamiesjohto valmistelee asiat strategiaan ja kaupunginvaltuuston hyväksymään talousarvioon sekä toimintasuunnitelmaan nojaten. Ei heillä muuta ohjenuoraa ole ja he tekevät työtä virkavastuulla lakeja, asetuksia ja ohjeistuksia noudattaen, Oravalahti-Pehkonen kertaa pelisääntöjä.

Adressissa Sari Oinonen epäilee, että kaupungin johto on mahdollisesti johtanut harhaan luottamusmiehiä. Eero Kärkkäinen tyrmää perättömäksi ja yliampuvaksi kuvailemansa väitteen.
– Virkamiehet ovat valmistelleet asioita yhdessä hyväksyttyjen sääntöjen mukaan, sana- ja lausemuodot eivät ole olleet johdattelevia tai harhaanjohtavia.

Kaupungin hallintosääntö, jota sitäkin adressin saatesanoissa on riepoteltu, on Kärkkäisen mukaan omiaan vastaamaan tämän päivän yhteiskunnassa tapahtuvaa muutosta.
– Se nopeuttaa päätösten tekoa vastaamaan elinkeinoelämän ja yritysten nopeaa muutostarvetta. Tällä valtuustokaudella hallintosääntöä on päivitetty kahdesti.

Kärkkäinen muistuttaa, että kuntasektorilla asioiden käsittely edustaa aina demokraattista päätöksentekoa, jonka keskiössä ovat kuntavaaleissa valitut luottamushenkilöt.
– Demokratiaan kuuluu myös äänestyksessä häviäminen, ja kun päätös on tehty, sitä lähdetään yhdessä toteuttamaan ja pulinat pois.

Lue koko juttu tiistain 2.7. Lieksan Lehdestä.

Nimienkeruuadressista uutisoitiin muun muassa Lieksan Lehden verkkosivuilla 26.6. https://www.lieksanlehti.fi/uutiset/item/1614-nettiadressi-vaatii-lieksan-kuntajohdon-eroa-ovat-mahdollisesti-harhaanjohtaneet-paatoksentekijoita

Kommentoi

Hae sivuilta