Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Varakoti Varpuselle Lieksaan "Suomen hienoin hoitokoti"

Mari Kotilainen (vas.) ja Varakoti Varpusen esimies Tanja Salomaa laskeskelevat, että uusi hoitokoti työllistää noin 15 henkilöä. Rekrytointi on käynnissä. Harri Ronkainen Mari Kotilainen (vas.) ja Varakoti Varpusen esimies Tanja Salomaa laskeskelevat, että uusi hoitokoti työllistää noin 15 henkilöä. Rekrytointi on käynnissä.

Varakoti Varpunen oy:lle on myönnetty rakennuslupa uudelle hoitokodille Mähköntie 10:een. Rakentaminen alkaa elokuussa.

- Tulee Lieksan ja Suomen hienoin hoitokoti, kehuu toimitusjohtaja Mari Kotilainen.
Kotilainen viittaa uuden hoitokodin palveluihin ja suunnitteluun, joissa on otettu huomioon luontoyhteys ja historiallinen ympäristö. Hoitokotiin tulevat esimerkiksi viherhuone, jalkahoitola, tunnelmatakka ja leivin-
uuni.
Tällä hetkellä Varakoti Varpunen toimii 1900-luvun alussa alun perin kulkutautisairaalaksi rakennetussa hirsitalossa, joka remontoitiin ja kunnostettiin nykyiseen asuunsa vuonna 2015. Uudisrakennus nousee samaan pihapiiriin.
Nykyrakennuksen rakennettu kerrosala on 297 neliötä. Uudisrakennuksen kerrosala on 787 neliötä, ja siihen tulee 15 tehostetun asumisen paikkaa, kaksi tuetun asumisen paikkaa ja yksi saattohoitopaikka eli yhteensä 18 paikkaa. Nykyisessä yksikössä on viisi vuorohoitopaikkaa ja kymmenen päivähoitopaikkaa. Uudisrakennuksesta tulee siis huomattavasti suurempi kuin nykyisestä rakennuksesta.
Kotilainen aikatauluttaa, että uusi tehostetun palveluasumisen yksikkö avataan maaliskuuussa.

- Siitä on jo varattu paikkoja. Tarvetta on, Kotilainen kertoo.
Varakoti Varpusen osakekannan omistavat joensuulaisyhtiöt Aqwas oy ja L3 Invest oy. Aqwas oy:n omistavat Merja Laakkonen kolmen lapsensa kanssa. L3 Invest oy:n omistajia ovat Tommi, Joona ja Janne Laakkonen. Varakoti Varpusen hallituksen puheenjohtajana toimii Merja Laakkonen.
Lieksan investoinnin jälkeen Varakoti Varpusella on tarkoitus rakentaa vielä suurempi hoitoyksikkö Joensuun Utraan vanhan lasitehtaan tontille. Uusien yksiköiden rakentaminen tarkoittaa useiden miljoonien investointeja.

Kommentoi

Hae sivuilta