Julkaistu    |  Päivitetty 
Kati Honkanen

Monola-palkinto Kolin suojeluryhmälle

Kymmenen Kolin suojeluryhmän jäsentä oli vastaanottamassa palkintoa Monola-gaalassa. Sellisti Jussi Makkonen jakoi kukat palkituille. Kati Honkanen Kymmenen Kolin suojeluryhmän jäsentä oli vastaanottamassa palkintoa Monola-gaalassa. Sellisti Jussi Makkonen jakoi kukat palkituille.

Neljättä kertaa jaetun Monola-palkinnon sai 30 vuotta sitten perustettu Kolin suojeluryhmä, jonka aktiivisuuden ansiosta Kolille perustettiin kansallispuisto.

– Kolilla luonnonsuojelutoimin ei ole pelastettu ainoastaan luontoa vaan myös aineellista ja aineetonta kulttuuriperintöä, totesi palkinnon lauantaina Monola-gaalassa luovuttanut ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Suojeluryhmän aloitteesta laitettiin kansallispuiston perustamiseksi liikkeelle adressi, jonka allekirjoitti yli 86 000 henkilöä. Kolin kansallispuisto perustettiin vuonna 1991.

Monola-seura ry jakaa Monola-palkinnon vuosittain yksityishenkilölle, yhteisölle tai ryhmälle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt Kalevalan, karelianismin ja Sibeliuksen perinnön vaalimista.

– Koli ja sen maisemat liittyvät olennaisesti näihin suomalaisen kulttuurin ilmentymiin, seura mainitsee perusteluissaan.

Palkintoa oli vastaanottamassa kymmenen silloisen suojeluryhmän jäsentä.

– Rakkaus Koliin pani meidät huolestumaan sen luontoarvojen puolesta, totesi Helvi Ahvenainen.

Tämänvuotinen palkinto oli joensuulaisen taidemaalari Reijo Turusen lahjoittama akvarelli Maisema Kolilta.

Lue koko juttu tiistain 9.7. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta