Julkaistu 
Harri Ronkainen

Bioöljyä alkaa pian virrata Lieksasta maailmalle

Bioöljyjalostamo rakennetaan Kevätniemen biojalostamo ja -terminaalialueelle, jonne menevän Talttatien rakentamistyöt etenevät. Harri Ronkainen Bioöljyjalostamo rakennetaan Kevätniemen biojalostamo ja -terminaalialueelle, jonne menevän Talttatien rakentamistyöt etenevät.

Green Fuel Nordic oy:n bioöljyjalostamon rakennustyöt perustusten osalta ovat alkamassa syyskuussa. Tuotantolaitos on tilattu Hollannista, jossa se rakennetaan ja sitten se pystytetään Kevätniemeen. Laitos toimitetaan ensi keväänä.

- Tämmöisen laitoksen rakentaminen on aika monimutkaista. Tarkoituksena on päästä vuoden päästä koeajoihin, aikatauluttaa hallituksen tuore puheenjohtaja Matti Virtaala.
Green Fuel Nordicin yhtiökokouksessa hallitukseen valittiin Virtaalan lisäksi Minna Sallinen, Kari Liukko, Sergey Malkov ja Matti Karjula.
Virtaala on teollisuusneuvos, Abloyn entinen toimitusjohtaja ja nykyinen sijoittaja. Bioöljyjalostamohankkeen yhteydessä hän edustaa Deeputi oy:tä, jonka omistusosuus laitoksesta on 18 prosenttia. Muut pääomasijoittajat ovat Kyösti Kakkosen edustama Joensuun Kauppa ja Kone oy 29,9 prosentin omistusosuudella ja parhaiten E.Hartikainen oy:n toimitusjohtajana tunnettu Arto Hartikainen 18 prosentin omistusosuudella.
Pääomistajien yhteisomistus ja takausvastuut ovat noin 10 miljoonaa euroa.
Hanketta kuvaillaan merkittäväksi maakunnalliseksi investoinniksi, ja siihen kohdistuu paljon odotuksia. Se tuo Lieksan seudulle välilliset työpaikat mukaan luettuna arviolta noin 100 uutta työpaikkaa.

Sijoittajakolmikko uskoo bioöljyn mahdollisuuksiin.

- Tämä on vasta alkua, ja bioöljyn mahdollisuudet ovat aika lailla rajattomat. Kyseessä on aivan elinkaarensa alussa oleva teollisuus, Virtaala toteaa.

Lue lisää bioöljyjalostamosta tiistain 16.7. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta