Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksan matkailuneuvontaa nyt myös Pielisentieltä

Vihreät paidat, joissa on iso i-kirjain. Matkailuneuvonnan kesätyöntekijät Jenna Määttä (vas.) ja Bettina Sosoi on helppo tunnistaa työasuistaan. Marja Mölsä Vihreät paidat, joissa on iso i-kirjain. Matkailuneuvonnan kesätyöntekijät Jenna Määttä (vas.) ja Bettina Sosoi on helppo tunnistaa työasuistaan.

Ensimmäistä kertaa Lieksan historiassa Pielisentieltä voi löytää kiertäviä matkailuoppaita. Arvonnan kautta kesätyön Lieksan kaupungilta saaneet Bettina Sosoi ja Jenna Määttä aloittivat kuukauden kestävän pestin matkailuneuvonnan kesätyöntekijöinä 8.7. Iloinen parivaljakko kiertelee kaupungilla päivittäin aamupäivästä iltapäivään kuuden tunnin ajan. Heidät tunnistaa vihreistä i-kirjaimin varustetuista t-paidoista. Pyöräillessä he käyttävät vihreitä kypäriä.

- Meiltä saa tulla kysymään ihan mitä vaan matkailuun liittyvää. Jos emme tiedä vastausta, pyrimme hankkiman sen mahdollisimman nopeasti, oppaat lupaavat.

Sekään ei ole ongelma, jos turisti ei puhu suomea. Molemmat tytöt puhuvat englannin lisäksi ruotsia, Sosoilta onnistuu lisäksi kommunikointi saksaksi ja Määtältä venäjäksi.

- Ilman muuta saavat paikallisetkin ihmiset tulla kyselemään, jos vaikka haluaa tietää matkailupaikkojen aukioloajoista tai sen sellaista.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 16.7.

Kommentoi

Hae sivuilta