Julkaistu 
Martti Heikkinen

Merja Hilli-Karomäki Pohjois-Karjalan Uudet Laulut 2019 -sanoituskilpailun voittoon

Kaksi vuotta sitten Merja Hilli-Karomäen teksti ylsi Pohjois-Karjalan Uudet Laulut kilpailussa kolmanneksi. Tänä vuonna hän on sanoituskilpailun voittaja. Arkistokuva: Marja Mölsä Kaksi vuotta sitten Merja Hilli-Karomäen teksti ylsi Pohjois-Karjalan Uudet Laulut kilpailussa kolmanneksi. Tänä vuonna hän on sanoituskilpailun voittaja.

Lieksalainen Merja Hilli-Karomäki on voittanut Pohjois-Karjalan Uudet Laulut 2019 -sanoituskilpailun. Polvijärven Huhmarissa järjestetty nelipäiväinen tapahtuma huipentui 15 sävelmän finaalikonserttiin torstai-iltana. Finaalissa Hilli-Karomäen sanoittaman ja Petri Hirvosen säveltämän Viimeinen tanssi -kappaleen lauloi Marko Maunuksela. Merja Hilli-Karomäen teksti valittiin kilpailun voittajaksi paikalla olleen yleisön äänillä. Hän sai myös kilpailussa esiintyneiden artistien valitseman ykkössijan. Merja Hilli-Karomäki sanoo olevansa iloinen voitoistaan.

- Tein Viimeinen tanssi -tekstin omalle rakkaalle äidilleni, joka sairastaa Alzheimerin tautia. Petri Hirvonen sävelsi tekstiin kauniin melodian ja Marko Maunuksela lauloi sen koskettavasti tunteella silmät kiinni. Olin ikionnellinen, että juuri Maunuksela esitti valmiin kappaleen. Itkin esityksen aikana kuin vesiputous, mutta niin itkivät monet muutkin kuulijat, Hilli-Karomäki kertoo.

Yleisöäänestyksessä toiseksi sijoittui joensuulaisen Tarja Virkin teksti Sie ja mie. Kolmannen sijan nappasi polvijärveläisen Pirjo Saarelaisen teksti Saunojen kuningatar.

Pohjois-Karjalan Uudet Laulut -sanoituskilpailu järjestettiin nyt neljättä ja viimeistä kertaa. Musiikkiprojektin kokonaissaldoksi tulee kokoelma 100 Laulua Pohjois-Karjalasta.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 23.7.

Kommentoi

Hae sivuilta