Julkaistu 
Kati Honkanen

Sesonkiaika ruuhkauttaa pysäköintipaikat Kolilla

Kolin kansallispuiston kävijämäärä on ollut viime vuosien ajan kasvussa. Martti Heikkinen Kolin kansallispuiston kävijämäärä on ollut viime vuosien ajan kasvussa.

Kolin kansallispuiston kasvanut kävijämäärä näkyy pysäköintipaikkojen riittämättömyytenä. Luontokeskus Ukon ja Break Sokos Hotel Kolin piha-alueelle vievän kiskohissin alatasanteen parkkipaikat ruuhkautuvat sesonkiaikaan. Esimerkiksi viime viikon keskiviikkona kolilainen Matti Ponkilainen laski Ylä-Kolintien varteen olleen pysäköitynä 72 autoa.

Pysäköintitilan riittämättömyys on ongelma myös Break Sokos Hotel Kolin asiakkaille.

– Se on yleinen parkkipaikka, joten osaa siitä ei voida ottaa hotellin käyttöön, toteaa hotellinjohtaja Marko Riikkinen.

Kolilla kävijöitä ohjataankin pysäköimään vaihtoehtoisiin paikkoihin, kuten Ukko-Kolin laskettelurinteiden parkkipaikalle. Riikkinen toivoo, että ainakin päiväkävijät suosisivat sitä.

– Siinä säästää jo omia hermojaankin, kun tulee sitä kautta.

Puistonjohtaja Matti Hovi Metsähallituksesta kertoo, että lisäparkkitilan rakentamiseksi on Lieksan kaupungin kanssa suunniteltu pariakin eri vaihtoehtoa.

– Toinen on kaksitasoisen parkin rakentaminen alemmalle pysäköintialueelle, toinen lisäparkkialueen rakentaminen puiston ulkopuolelle.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen toivoo asiaan ratkaisua mahdollisimman nopeasti.

– Tärkein syy on se, että pysäköinti nykyisellään on turvallisuusriski. Toinen syy se, että tämä alkaa rajoittaa kansallispuistossa käyntiä, ja siitä tulee sekä puiston että kylän kehittämisen este.

Lue koko juttu tiistain 23.7. Lieksan Lehdestä

Kommentoi

Hae sivuilta