Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Poikolan Neidon omistajat valmiina Kuninkuusraveihin

Poikolan Neito -fanipaitoja ja lippalakkeja. Irja Ikonen ja Keijo Jääskeläinen matkaavat Kuninkuusraveihin Lahteen. Martti Heikkinen Poikolan Neito -fanipaitoja ja lippalakkeja. Irja Ikonen ja Keijo Jääskeläinen matkaavat Kuninkuusraveihin Lahteen.

Keijo Jääskeläisen, pitkän linjan hevosmiehen unelma käy toteen tulevana viikonloppuna. Jääskeläisen ja tämän puolison Irja Ikosen omistama 9-vuotias suomenhevostamma Poikolan Neito on mukana Lahdessa käytävien Kuninkuusravien kuningatarkilpailussa. Kaksikon tunnelmat ovat korkealla pari päivää ennen Suomen suurinta ravitapahtumaa.

- Kyllähän se hyvältä tuntuu. Varmasti jokaisen suomenhevosen omistajan unelmana on päästä joskus oman hevosen kanssa kunkkareihin. Enhän minä millään olisi uskonut, että tässä näin hyvin käy. Mutta on todella hienoa, että meidän hevonen on mukana Kuninkuusraveissa, Keijo Jääskelainen sanoo.

Maamme kärkiohjastajien kastiin noussut Iikka Nurmonen ohjastaa Poikolan Neitoa Kuninkuusraveissa.

- Lauantaina ravataan avausmatka 2 100 metriä, sunnuntaina ovat vuorossa mailin kilpailu sekä pitkän matkan lähtö 3 100 metriä. Yhteisaika ratkaisee kuningattaren, Ikonen kertoo.

- Mahdollisuuksista on vaikea sanoa mitään. Mutta en minä usko sen ihan viimeiseksi jäävän. Toivotaan tietysti parasta, Jääskeläinen tuumaa.

Poikolan Neito on harvinainen poikkeus lieksalaisessa raviurheilussa. Ennen sitä Kuninkuusraveissa on nähty vain yksi lieksalaisten omistama hevonen. Raimo Turusen ori Ihme-Puli sijoittui vuosina 1974 ja 1976 kuningaskilpailussa kolmanneksi.

Koko juttu Lieksan Lehdessä 1.8.

Kommentoi

Hae sivuilta