Julkaistu 
Marja Mölsä

Kantatien jyrsintä- ja päällystystyö ruuhkauttaa liikennettä

Kantatien sillan molemmat päät ovat päässeet aika ajoin ruuhkautumaan pahoin parisen viikkoa kestäneen tietyön aikana. Marja Mölsä Kantatien sillan molemmat päät ovat päässeet aika ajoin ruuhkautumaan pahoin parisen viikkoa kestäneen tietyön aikana.

Lieksan keskustan kohdalla olevan kantatien sillan sekä Timitran ja Koulukadun risteysten kiertoliittymien tietyö on ruuhkauttanut ja hankaloittanut kantatien liikennettä parin viikon ajan. Tieosuuden huonokuntoista päällystettä on jyrsitty, lisäksi sillalla on korjattu liikuntasaumojen tukikaistoja. Jyrsityn osuuden päälle valetaan uusi asfaltti tänään.

Keski-Suomen ELY-keskuksen Itä-Suomen aluevastaava Ilkka Puumalainen kertoo, että tien korkeustaso ei saa nousta, mikä selittää perusteellisen jyrsinnän tarpeen. Työ ei kuitenkaan vielä pääty asfaltointiin.
– Siltaan tulee lyhytkestoinen bitumisaumaustyö jonakin yönä päällysteen valmistuttua.

Autoilijoille työmaa on merkinnyt pitkiä jonotusaikoja, sillä työn aikana käytössä on ollut vain yksi kaista. Muutamat jonottamaan tuskastuneet ja kiireisimmät autoilijat ovat turvautuneet jopa laittomuuksiin ja käyttäneet ajoneuvoliikenteeltä suljettua Kaarisiltaa Lieksanjoen ylitykseen.
– Valitamme tietyön johdosta aiheutunutta vaivaa ja viivettä, Puumalainen pahoittelee.

Kommentoi

Hae sivuilta