Julkaistu 
Martti Heikkinen

Kiinalaiskoululaiset opintomatkalla Lieksassa

Cai Yiquan ja Zhong Jiayi kohtasivat Netta Valliuksen ja Essi Tanskanen koululaisten tutustumistilaisuudessa maanantaiaamuna. Martti Heikkinen Cai Yiquan ja Zhong Jiayi kohtasivat Netta Valliuksen ja Essi Tanskanen koululaisten tutustumistilaisuudessa maanantaiaamuna.

Kiinalaiset Zhong Jiayi (14) ja Cai Yiquan (16) ovat ensimäistä kertaa ulkomailla. Nuoret kuuluvat 20 kiinalaiskoululaisen delegaatioon, joka tutustuu kolmen opettajansa kanssa suomalaiseen koulutusjärjestelmään ja luontoarvoihin. Kiinalaisten opintomatkan teemana on Together from nature to future. Teeman mukaisesti matkan ohjelmassa käsitellään luontoa, kestävää kehitystä, hiilijalanjälkeä, ilmastonmuutosta sekä näiden vaikutuksia Kiinassa ja Suomessa. Opintomatkan suunnittelusta vastaavat yläkoulun ja lukion rehtori Reetta-Leena Hiltunen, opettaja Arto Turpeinen, hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen sekä projektisuunnittelija Miia Kokkonen.

- Kiinalaisten vierailu on jatkoa keväällä 2018 solmittuun yhteistyö- ja ystävyyskaupunkisopimukseen Kiinan Huzhoun kaupunkiin kuuluvan Deqingin piirikunnan kanssa. Opintomatkasta saamme tärkeää kokemusta lieksalaisten opetussisältöjen ja oppimisympäristöjen toimivuudesta koulutusmatkatuotteena, Arto Sihvonen kertoo.

Zhong Jiayi on innoissaan Lieksaan suuntautuvasta opintomatkasta.

- Olen ensimmäistä kertaa elämässäni ulkomailla. Oli todella jännittävää päästä vierailulle Suomeen ja Lieksaan. Odotan innoissani, mitä kaikkea pääsen näkemään ja kokemaan Lieksassa. Haluan saada tämän vierailun aikana uusia suomalaisia ystäviä, Jiayi sanoo.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 13.8.

Kommentoi

Hae sivuilta